Засилени мерки за сигурност по време на Новогодишната нощ по целия свят

новогодишна нощ в Мадрид

В цяла Европа мерките за сигурност по време на тържествата в новогодишната нощ са силно завишени след изминалата 2016-та, изпълнена с множество терористични атаки.

Неколцина са представителите на полицията, които ще празнуват тази Нова година. Разбира се, че заради засиленото полицейско присъствие сме мобилизирали допълнително служители от всички отдели, както и повече полицейски коли, повече екипи на Спешна помощ. На всички места имаме персонал, който няма да бъде наличен в това число в никоя друга вечер, обясни говорител на полицията в Берлин пред Ройтерс, където се очаква около 2 милиона души да посрещнат Нова година.

В Париж пък очакват тазгодишната тълпа на Шанз-Елизе да надхвърли 600 000 души, като за целта във Франция за нощта са мобилизирани 96 000 войници и полицаи.

Имам усещането, че тазгодишната атмосфера е малко по-хладна в сравнение с предишни години след събитията, които разтърсиха Брюксел в началото на годината. Мисля, че има по-малко хора по улиците, а настроението не е толкова празнично, допълни мъж от Брюксел – столицата на Белгия, където традиционно има красива заря.

Своите планове да завишат мерките за сигурност обявиха и други популярни дестинации като Мадрид, Рим и Милано.

Ислямският тероризъм е най-голямото предизвикателство пред Германия, посочи в Новогодишното си обръщение към нацията канцлерът Ангела Меркел.

Като продължаваме своя живот, ние казваме на терористите: Вие сте убийци, изпълнени с омраза, но вие не можете да ни определите как и дали да живеем. Ние сме свободни, отговорни и широко скроени, подчерта Меркел.

Близо 200 000 служители на Руското вътрешно министерство и военнослужещи от Националната гвардия ще бдят за реда в Русия по време на Новогодишните празници. Съдействие ще им оказват 20 000 частни охранители, доброволци от „Народните дружини“ и представители на казашки паравоенни организации.

Австралия планува мащабен празник със зрелищна заря на пристанището в Сидни. Над 2 000 полицаи ще бъдат разположени в града.

В петък Израел излезе с изявление за предстоящи терористични атаки в Индия и призова своите граждани да избягват обществените места.

Жителите на Тайланд ще посрещнат настъпването на Нова година с масова будистка молитва и церемонии в памет на починалия монарх на страната. На площада, в Големия кралски дворец в Банкок, се очаква да се съберат над 100 000 души.

Източник: БНР

Историята на 50 000 коледни лампички (видео)

Рождество Христово и Дядо Коледа

Четирима души, облечени като Дядо Коледа обраха магазин на Apple във Валенсия

Be the first to comment

Вашият коментар