Засилени мерки за сигурност по време на Новогодишната нощ по целия свят

новогодишна нощ в Мадрид

В цяла Европа мерките за сигурност по време на тържествата в новогодишната нощ са силно завишени след изминалата 2016-та, изпълнена с множество терористични атаки.

Неколцина са представителите на полицията, които ще празнуват тази Нова година. Разбира се, че заради засиленото полицейско присъствие сме мобилизирали допълнително служители от всички отдели, както и повече полицейски коли, повече екипи на Спешна помощ. На всички места имаме персонал, който няма да бъде наличен в това число в никоя друга вечер, обясни говорител на полицията в Берлин пред Ройтерс, където се очаква около 2 милиона души да посрещнат Нова година.

В Париж пък очакват тазгодишната тълпа на Шанз-Елизе да надхвърли 600 000 души, като за целта във Франция за нощта са мобилизирани 96 000 войници и полицаи.

Имам усещането, че тазгодишната атмосфера е малко по-хладна в сравнение с предишни години след събитията, които разтърсиха Брюксел в началото на годината. Мисля, че има по-малко хора по улиците, а настроението не е толкова празнично, допълни мъж от Брюксел – столицата на Белгия, където традиционно има красива заря.

Своите планове да завишат мерките за сигурност обявиха и други популярни дестинации като Мадрид, Рим и Милано.

Ислямският тероризъм е най-голямото предизвикателство пред Германия, посочи в Новогодишното си обръщение към нацията канцлерът Ангела Меркел.

Като продължаваме своя живот, ние казваме на терористите: Вие сте убийци, изпълнени с омраза, но вие не можете да ни определите как и дали да живеем. Ние сме свободни, отговорни и широко скроени, подчерта Меркел.

Близо 200 000 служители на Руското вътрешно министерство и военнослужещи от Националната гвардия ще бдят за реда в Русия по време на Новогодишните празници. Съдействие ще им оказват 20 000 частни охранители, доброволци от „Народните дружини“ и представители на казашки паравоенни организации.

Австралия планува мащабен празник със зрелищна заря на пристанището в Сидни. Над 2 000 полицаи ще бъдат разположени в града.

В петък Израел излезе с изявление за предстоящи терористични атаки в Индия и призова своите граждани да избягват обществените места.

Жителите на Тайланд ще посрещнат настъпването на Нова година с масова будистка молитва и церемонии в памет на починалия монарх на страната. На площада, в Големия кралски дворец в Банкок, се очаква да се съберат над 100 000 души.

Източник: БНР

Историята на 50 000 коледни лампички (видео)

Рождество Христово и Дядо Коледа

Четирима души, облечени като Дядо Коледа обраха магазин на Apple във Валенсия

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Записване на дете в училище в Испания

07/05/2018 WORLD BG

Правото на образование в Испания е заложено в Конституцията на страната. В член 1 от Закона за образованието от 3 юли 1985 г. се казва, че всяко дете в училищна възраст има право на образование Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Хванаха служител на испанската Гражданска гвардия да краде чужди лични данни за лична изгода

01/05/2017 WORLD BG

Хванаха служител на испанската Гражданска гвардия да краде чужди лични данни, за да не си плати глобата за превишена скорост. Служител на испанската Гражданска гвардия от град Herrera de Pisuerga (Паленсия) е наказан заради злоупотреба Последни

sim картите
ТЕХНОЛОГИИ

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

20/11/2016 WORLD BG

Неотдавна мобилните телефони преминаха от употребата на SIM- картите на микро SIM и след това на нано SIM. Вече очакваме пристигането на Esim, което означава, че повече няма да се налага да се използва външна Последни

Be the first to comment

Вашият коментар