Испанската полиция разкри мрежа за трафик на хашиш с българско участие

Трима българи

Испанската полиция разби мрежа за трафик на хашиш между градовете Малага и Кадис, работеща в продължение на петнадесет години и ръководена от Гибралтар. По време на акцията, в която са участвали 200 полицая са направени 18 обиска и са арестувани 21 човека,като тринадесет от тях вече са в затвора.

В изявление на Министерството на вътрешните работи на Испания се казва, че в резултат на операцията са запорирани повече от тридесет недвижими имота, банкови сметки, яхти и луксозни автомобили от висок клас, както и големи суми пари и хашиш.

Полицейската операция е започнала през 2015 г. следейки група от български, хърватски и испански граждани, които са били наели няколко склада и промишлени сгради между Малага и Кадис. Хашишът е пристигал с камион от La Linea de Concepcion (Кадис) до еднин от складовете. Там периодично са идвали камиони с естонски регистрационни номера, в чиито влекачи е била укривана дрогата.

При проверка на един от камионите на границата Junquera (Жирона), фалшивото скривалище е било открито в кабината на камиона, където са открити три пакета хашиш на стойност 130 000 евро.

Във втората фаза на операцията, в сътрудничество с френската полиция, в близост до град Перпинян (Франция) е спрян камион пътуващ от Гранада за Естония. В този камион те са открити 111 кг хашиш и водача е вкаран веднага в затвора.

Десет дни по-късно агенти на полицейското управление в Марбея (Малага) са заловили друг автомобил, превозващ 103 кг хашиш, предназначен за една урбанизация, където няколко естонци е трябвало да поемат по- нататъшното му разпространение.
Разкривайки схемата, полицията е арестувала членовете на организацията и е обискирала складовете и домовете им в Марбея, Михас (Малага) и La Línea de la Concepcion.

Задържаните са обвинени в престъпления срещу общественото здраве, пране на пари, незаконно притежание на оръжие и заговор.

В последнaта операция са иззети дузина луксозни автомобила, 200 000 евро в брой, три пушки, 150 мобилни телефона, компютри, 4 астелитни телефона, 38 броя радио-станции, шест морски GPS- а, униформа на испанската Гражданска гвардия, машини за вакуумно опаковане и количества хашиш.

ЛЮБОПИТНО

Българска поп-фолк певица засне два клипа в Испания заедно с наш емигрант (видео)

10/12/2017 WORLD BG

Българска поп-фолк певица засне два клипа в Испания в дует с наш емигрант. Първият е към песента „Мистър президент” в изпълнение на певицата Eкстра Нина и Kristis Kesaras (Христо), който от 6 години живее в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Фалира най-голямата английска авиокомпания Monarch

02/10/2017 WORLD BG

Най-голямата английска авиокомпания Monarch съобщи тази сутрин чрез профила си в Twitter, че отменя всички престоящи полети. На профила беше написано краткото: „Cъжaлявaмe дa cъoбщим, чe Моnаrсh cпpя вcички пoлeти и пoчивки“, Свързани

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: дъжд и сняг през почивните дни

26/01/2018 WORLD BG

В следствие на студения атмосферен фронт, който преминава през Испания, температурите чувствително спаднаха. В 38 провинции и 15 автономни области се очакват силни ветрове и обилни валежи от дъжд и сняг, предупреждава Държавната метеорологична агенция Последни