Най- добрите марки зехтин в света са испански

най- добрите марки зехтин

Най- добрите марки зехтин се правят от зелената маслина.

Почвата в Андалусия и нейния климат са много блгоприятни за отглеждането на зелената маслина, която се явява първото звено от производствената верига на зехтина. Производството на маслинено олио е един от основните поминъци на района, а славата му се носи из целия свят. Не случайно първите осем от десетте най- добри марки зехтин в света са испански и то от Андалусия.

Освен това зехтинът е един от основните компоненти на средиземноморската диета, която се смята за една от най- здравословните в света.

Ето и класацията:
1. RESERVA PICUAL
Castillo de Canena Reserva Picual се произвежда в Хаен се счита за най-добрия зехтин. Той заема първо място в дегустация Evooleum 2016 г. Зехтинът е ярко зелен на цвят, много ароматен, с нотки на билки и зелена пшеница. Цената му е 13.50 евро.

2. NOBLEZA DEL SUR
Произвежда се от фамилия Penuelas-Sagra отново в Хаен. Зехтинът има свеж плодово- тревист аромат и струва 16 евро.

3. ROYAL TEMPRANO
Фирмата Castillo de Canena добавя още един вид зехтин към списъка. Той е извлечен от кралски сортове маслини и неговото производство е ограничено поради недостига на този вид маслини. Цената му е 19.90 евро.

4. ORO BAILÉN
Един вид, произведен в подножието на „Сиера Морена” в Хаен, от където са семейните маслинени гори. Вкусът му е сложен и плътен и струва 15 евро.

5. QUARYAT PICUAL
Производственият комплекс Quaryat Dillar се намира в Гранада. Зехтинът е с интензивен плодово- тревист аромат и цената му е 9.80 евро.

6. VENTA DEL BARÓN
Произвежда се в Кордоба и има сладки тревисти нотки. Това е най-евтиния зехтин в класацията. Цената му е 9.85 евро.

7. MORELLANA
Произведен е от приемниците на братята Лопес в града Баена в Кордоба. Притежава интензивен вкус на зелена трева и струва 17.90 евро.

8. CORTIJO ‘PREMIUM’
Зехтин, произведен от индустриален комплекс „Сан Антонио” в Хаен. Има сладко-горчиви нотки и стрепцив вкус. Цената му е 10.50 евро.

Най- добрите дезодоранти на испанския пазар

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

История на Коледната лотария на Испания- El Gordo de la Lotería de Navidad

22/12/2016 WORLD BG

Коледната лотария /El Gordo de la Lotería de Navidad/ раздава богатство, радост и пълни държавната хазна. Първоначално, обаче, идеята е била със събраната печалба да се купуват патрони и оръжия, с които да се победят Последни

СВЯТ

Вече няма кой да спасява нелегалните мигранти в Средиземно море

14/08/2017 WORLD BG

Нелегалните мигранти в Средиземно море вече няма кой да ги спасява, тъй като две от големите хуманитарни неправителствени организации преустановяват тази си дейност от съображения за сигурност. Това са германската неправителствена организация Sea Eye и Последни

НАЧАЛО

Създадoха детски матрак, който променя цвета си, ако детето има температура

05/11/2016 WORLD BG

След шест години изследвания Европейският институт по качеството на съня (ESCI) e създал детски матрак, който намалява с 99% атопичните кожни инфекции и променя цвета си, когато детето има висока температура. Проектът се е осъществявал Последни

Be the first to comment

Вашият коментар