Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания (видео)

Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания, казва се La Concha и е близо до град Сан Себастиан. Освен това той се нарежда на шесто място в света според класацията на Traveller’s Choice, който е упълномощен да направи класацията от интернет портала за пътувания Tripadvisor.

Наградата за най-добрия плаж в света е отишъл в Бая до Санчо (la Baia Do Sancho) в Бразилия.
Испанският плаж La Concha е напреднал със седем позиции в сравнение с класацията от миналата година и вече заема шесто място в света и първо място в Европа.

В наградите за 343-те плажа по цялата планета са включени и 25-те най-добри плажа в света. В класификацията са участвали плажове от Африка, Азия, Австралия, Карибите, Централна Америка, Европа, Южна Америка, южната част на Тихия океан, Великобритания и САЩ.
От Tripadvisor заявяват, че класирането е извършено въз основа на „количеството и качеството на коментарите на клиентите“ на портала през последните 12 месеца, но не поясняват какви са били критериите за оценка.

Плажът La Concha Beach е много известен и много фотографиран заради уникалното си местоположение в едноименния залив La Concha. Дължината на плажната ивица е около един и половина километра. В същия залив се намира и плажа Ондарета, който е подходящ за семейства. А на близо е разположен и друг интересен плаж- Зуриола, който привлича младежите заради невероятната си сърф атмосфера.

В национален мащаб плажът La Concha е на първо място. След него се нарежа Ses Illetes на остров Форментера (Балеарски острови), който е и шестият в Европа. На трето място е плажът del Muro отново в Майорка (Балеарски острови), който е и 10-ти на континента.

Плажовете Las Canteras (остров Гран Канария), Catedrales (до град Луго), Maspalomas (остров Гран Канария), Cala Compte (остров Ибиса), Bolonia (до град Кадис), Alcudia (остров Майорка), както и Lagunas и Playa del Cotillo (остров Фуертевентура) ) завършват списъка с десетте най-добри плажа в Испания според класацията на интернет портала Tripadvisor.

Испания е на първо място в света по брой на баровете на глава от населението

Испанците са втората най- атрактивна нация в света

Испанска фирма покорява света с известния испански картофен омлет или tortilla de patatas

Испания постави
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания постави рекорд от 75 милиона чуждестранни туристи, посетили страната през 2016 година

12/01/2017 WORLD BG

Испания постави исторически рекорд през 2016 година след като са я посетили 75,3 милиона чуждестранни туристи. Това е увеличение от 9,9% спрямо предходната година и е рекордно висока цифра, заяви на пресконференция министърът на енергетиката, Последни

СВЯТ

Десетки хиляди англичани на протест в Лондон срещу BREXIT (видео)

10/09/2017 WORLD BG

Вчера десетки хиляди англичани излязоха по улиците на Лондон на протест срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз. Според организаторите, в проявата са се включили най-малко 50 хиляди души, съобщава вестник „Гардиън”. Демонстрантите преминаха през Последни

СВЯТ

Двама българи са загинали, а други двама са били ранени в тежка катастрофа в Унгария

27/08/2017 WORLD BG

Двама българи са загинали, а други двама са били ранени в тежка катастрофа в Унгария между автомобил с българска регистрация и полски туристичрчески автобус. От Министерството на външните работи съобщават, че инцидента е станал вчера Последни

Leave a Reply