Най-крадените марки автомобили в Испания

най-крадените марки автомобили

Автомобилното списание „Детектор” изнесе данни, отразяващи кражбите на автомобили и мотоциклети в Испания през 2015 г. В статията на списанието, освен данните от различните автономни области, са посочени и месеците, в които са извършени най-голям брой кражби на моторни превозни средства.

Област Мадрид води класацията с 29% от кражбите в Испания, следват я Андалусия с 25% и Валенсия с 12%. Това са трите най-засегнати района, а ноември и януари са месеците, през които са извършени най- много престъпления от този тип.

Що се отнася до марките и моделите на най- крадените автомобили, убедителното първо място е на Seat Leon от леките коли и BMW X5 от джиповете, което е 15% от всички откраднати коли. Следват: Ranger Rover – 11%, X6 – 9% и Toyota Land Cruiser – 7%. Най- много мотоциклети са откраднати в Каталуния- 59%, Мадрид – 26% и Валенсия – 22%, а в Андалусия- 11%.

Сред моторите най- крадената марка е Хонда- 59%, следвана от Yamaha- 22%, БМВ- 8% и Kawasaki- 6%. Сред мотоциклетите марката Scoopy държи първото място с 45% от кражбите, следвана от T-Max с 16%. Данните показват, че през летния сезон се увеличават кражбите на мотоциклети, като месец юли е на първо място с 11% кражби, а през февруари и април тези престъпления са били 10%.

Най- много автомобили са били откраднати през месеците ноември и януари – 12% за всеки месец.

Мадрид и Париж забраняват движението на дизелови автомобили

Какво означават знаците на новите стикери за испанските автомобили, показващи екологичната им категория (галерия)

FIAT започва да продава автомобили чрез интернет платформата Amazon

Формалности и документи при регистрация на автомобил в ЕС

Безпилотният камион вече е факт и достави първия си товар

Защо фалираха 8 платени магистрали в Испания

10-те държави с най- безопасни пътища в света

Германия забранява 45- часовата почивка на шофьорите да се прави в камиона

Be the first to comment

Вашият коментар