Най-опасните градски квартали в Испания, където не само наркотиците и престъпността са ежедневие

Има места в Испания, където е по-добре да не се ходи сам. Това са рисковите квартали, където маргиналната ситуация се е задълбочила заради икономическата и социална криза, в която навлезе Испания през последните години.

Деветте най-опасни квартала в цяла Испания:

1. Las 3 000 Viviendas
Las 3 000 Viviendas се намира в Севиля. Още от изграждането му е считан за много опасна зона, тъй като населението живее като в коптор поради липсата на основни услуги. Служителите, грижещи се за чистотата или телефонните техници винаги ходят там придружени от полиция. Престрелките са често срещани сред жителите от всички възрасти и националности, които живеят нездравословно и в атмосфера на абсолютна мизерия. Наркотиците и агресията правят този квартал най- сложния в столицата на Андалусия.

2. La Cañada Real de Valdemingómez
Зоната се намира югоизточно от Мадрид. Това е място, където е имало незаконни постройки, въпреки че се намира между депа за боклук и пречиствателни станции. Стотиците незаконни бараки в този район са станали център на наркотиците, престъпността и нездравословния начин на живот.

3. Las Barranquillas
Това е бедняшки, незаконно построен квартал на Villa de Vallecas, който се намира югоизточно от Мадрид. Твърди се, че тази зона е най-големият пазар на наркотици в Европа. Полицията има много проблеми там, тъй като къщите са напълно изолирани, а в някои случаи са дори под земята. Ето защо арестите там са почти невъзможни, тъй като докато стигне полицията, всичките наркотици са скрити в специални за целта скривалища. Жителите в тази зона са роми, които не се грижат за чистотата.

4. Palma Palmilla
Квартал, където трафикът на наркотици и злоупотребата с наркотични вещества е ежедневие. По-точно това е зоната с най-голяма опасност от социално изключване на стотици семейства от циганската етническа група, които се занимават с трафик на наркотиците и всякакъв тип престъпност. Кварталът е известен с нощните битки между наркоманите. Районът е един от най-опасните дори за полицията заради клановете, занимаващи се с трафик на дрога.

5. El Príncipe
Този квартал се намира в град Сеута и понастоящем е един от най-известните, благодарение на излъчения едноименен сериал на телевизията „Tele 5”. Освен с трафика на дрога, той сега попада във фокуса на испанските власти и заради големия брой ядра за създаване на радикални джихадисти. Кварталът се състои от подрайони и полицията непрекъснато контролира движението на хората там. Съвместното съжителство между наркотици, мафиотски кланове и джихадистки ядра предизвика голяма престъпност, стрелби и непрекъснати изнудвания.

6. Cabanyal
Квартал във Валенсия. Първите жители на този квартал хора, които са били преместени от друга зона, в която са живели в условия на бедност и социално изключване. С преместването си те са донесли и бедността и мизерията, които пораждат високата престъпност на района, където има няколко зони за отдих, които туристите посещават заради непосредствената близост до морето. В този квартал полицията е разкрила цели семейни кланове, които са се занимавали с трафик на дрога и продажбата на хероин и кокаин.

7. Virgen del Carmen
Този квартал, известен като „сто хиляди жилища/ cien mil vivendas“ се намира в Аликанте и е един от най-големите източници на престъпност в района. Той е населен предимно от имигранти, които живеят в атмосфера на несигурност, бедност и маргинализация, в неподдържани домове. В момента жителите наброяват около 5000 души, които имат много ниски доходи или са безработни и това спомага за разрастването на трафика на дрога. Голяма част от жителите са наркозависими, което поражда непрекъснатите грабежи.

8. La Mina
Намира в Барселона. Трафикът на наркотици, изнудването и насилието са ежедневие в квартала в продължение на години. Присъствието на много жестоки банди и мафиотски кланове прави невъзможно навлизането на нови предприятия за подобряване на безработицата в областта. Въпреки че кварталът не е гъсто населен, двадесетте блока представляват голяма опасност. Престрелките сред ромското население, кражбата материали от строителните обекти и несигурността в района, правят този квартал подходящо място за развитието на трафика на дрога.

9. Campano
Този квартал е разположен в покрайнините на Картахена, в Мурсия. Това е много замърсено място, където хората живеят в нездравословни условия и мизерия, които го превърнаха в маргиналния квартал на града. Почти 70% от жителите на този район са безработни, много деца не ходят на училище, което поражда високото ниво на неграмотност. А наличието на търговия с наркотици, насилие и престрелки между банди съпътства ежедневието в района.

Източник: вестник „La Vanguardia“

„Европол публикува по погрешка в интернет данни от разследвания за борбата с тероризма

Заловиха 4 българи, експлоатирали 33 свои сънародници в Испания

Испанската полиция е арестувала българин, благодарение на системата за геолокация на компютър

Be the first to comment

Вашият коментар