Най-опасните градски квартали в Испания, където не само наркотиците и престъпността са ежедневие

Има места в Испания, където е по-добре да не се ходи сам. Това са рисковите квартали, където маргиналната ситуация се е задълбочила заради икономическата и социална криза, в която навлезе Испания през последните години.

Деветте най-опасни квартала в цяла Испания:

1. Las 3 000 Viviendas
Las 3 000 Viviendas се намира в Севиля. Още от изграждането му е считан за много опасна зона, тъй като населението живее като в коптор поради липсата на основни услуги. Служителите, грижещи се за чистотата или телефонните техници винаги ходят там придружени от полиция. Престрелките са често срещани сред жителите от всички възрасти и националности, които живеят нездравословно и в атмосфера на абсолютна мизерия. Наркотиците и агресията правят този квартал най- сложния в столицата на Андалусия.

2. La Cañada Real de Valdemingómez
Зоната се намира югоизточно от Мадрид. Това е място, където е имало незаконни постройки, въпреки че се намира между депа за боклук и пречиствателни станции. Стотиците незаконни бараки в този район са станали център на наркотиците, престъпността и нездравословния начин на живот.

3. Las Barranquillas
Това е бедняшки, незаконно построен квартал на Villa de Vallecas, който се намира югоизточно от Мадрид. Твърди се, че тази зона е най-големият пазар на наркотици в Европа. Полицията има много проблеми там, тъй като къщите са напълно изолирани, а в някои случаи са дори под земята. Ето защо арестите там са почти невъзможни, тъй като докато стигне полицията, всичките наркотици са скрити в специални за целта скривалища. Жителите в тази зона са роми, които не се грижат за чистотата.

4. Palma Palmilla
Квартал, където трафикът на наркотици и злоупотребата с наркотични вещества е ежедневие. По-точно това е зоната с най-голяма опасност от социално изключване на стотици семейства от циганската етническа група, които се занимават с трафик на наркотиците и всякакъв тип престъпност. Кварталът е известен с нощните битки между наркоманите. Районът е един от най-опасните дори за полицията заради клановете, занимаващи се с трафик на дрога.

5. El Príncipe
Този квартал се намира в град Сеута и понастоящем е един от най-известните, благодарение на излъчения едноименен сериал на телевизията „Tele 5”. Освен с трафика на дрога, той сега попада във фокуса на испанските власти и заради големия брой ядра за създаване на радикални джихадисти. Кварталът се състои от подрайони и полицията непрекъснато контролира движението на хората там. Съвместното съжителство между наркотици, мафиотски кланове и джихадистки ядра предизвика голяма престъпност, стрелби и непрекъснати изнудвания.

6. Cabanyal
Квартал във Валенсия. Първите жители на този квартал хора, които са били преместени от друга зона, в която са живели в условия на бедност и социално изключване. С преместването си те са донесли и бедността и мизерията, които пораждат високата престъпност на района, където има няколко зони за отдих, които туристите посещават заради непосредствената близост до морето. В този квартал полицията е разкрила цели семейни кланове, които са се занимавали с трафик на дрога и продажбата на хероин и кокаин.

7. Virgen del Carmen
Този квартал, известен като „сто хиляди жилища/ cien mil vivendas“ се намира в Аликанте и е един от най-големите източници на престъпност в района. Той е населен предимно от имигранти, които живеят в атмосфера на несигурност, бедност и маргинализация, в неподдържани домове. В момента жителите наброяват около 5000 души, които имат много ниски доходи или са безработни и това спомага за разрастването на трафика на дрога. Голяма част от жителите са наркозависими, което поражда непрекъснатите грабежи.

8. La Mina
Намира в Барселона. Трафикът на наркотици, изнудването и насилието са ежедневие в квартала в продължение на години. Присъствието на много жестоки банди и мафиотски кланове прави невъзможно навлизането на нови предприятия за подобряване на безработицата в областта. Въпреки че кварталът не е гъсто населен, двадесетте блока представляват голяма опасност. Престрелките сред ромското население, кражбата материали от строителните обекти и несигурността в района, правят този квартал подходящо място за развитието на трафика на дрога.

9. Campano
Този квартал е разположен в покрайнините на Картахена, в Мурсия. Това е много замърсено място, където хората живеят в нездравословни условия и мизерия, които го превърнаха в маргиналния квартал на града. Почти 70% от жителите на този район са безработни, много деца не ходят на училище, което поражда високото ниво на неграмотност. А наличието на търговия с наркотици, насилие и престрелки между банди съпътства ежедневието в района.

Източник: вестник „La Vanguardia“

„Европол публикува по погрешка в интернет данни от разследвания за борбата с тероризма

Заловиха 4 българи, експлоатирали 33 свои сънародници в Испания

Испанската полиция е арестувала българин, благодарение на системата за геолокация на компютър

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какви ще бъдат последствията ако не гласуваме на президентските избори

02/11/2016 WORLD BG

Тази година българският парламент прие закон за въвеждане на задължителното гласуване. Наближават президентските избори и този въпрос тревожи най-много гражданите, особено които са в чужбина. Хората се интересуват дали ще бъдат глобени, ако не отидат Последни

международен съд
НАЧАЛО

Българка застана начело на най-опасния Международен съд

08/01/2017 WORLD BG

На 15 декември 2016 година професорът по наказателно-процесуално право Екатерина Трендафилова беше избрана измежду 148 кандидати за председател на новосъздадения Специализиран международен съд за Косово. Кариерата на професор Трендафилова за почва през 2006 година като Последни

Be the first to comment

Вашият коментар