Най-скъпите градове за екскурзия на планетата

18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември

Bateaux London Cruises е компания, която предлага разходки по река Темза в град Лондон.

Компанията е решила да проведе проучване за направените разходи от туристите по време на екскурзиите им в 20 различни града по света. Целта е била да се сравнят данните от изследването с разходите, които правят посетителите на Лондон.

Критериите за класирането са били: разходите за пътуване, нощувки, закуска, обяд, вечеря, стойността на една бира, цената на чаша вино и парите, които са похарчени при посещението на максимум пет атракции във всеки от участвалите в класацията градове.

Резултатът показва, че от 20-те града, участвали в изследването, Мадрид и Барселона са сред най-евтините, но след Берлин, Будапеща и Лисабон.

В противоположната част на класацията са Сидни (Австралия) и Рейкявик (Ирландия), за посещението на които туристите е трябвало да отделят повече финансови средства.

Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания (видео)

Най-тясната къща в Европа се намира в Испания (видео)

Плажът на котките (видео)

Най-високият мост в света вече е факт (водео)

ЛЮБОПИТНО

Единственото село SMURF в света се намира в Испания

04/11/2016 WORLD BG

Обществеността на село Хузкар /Júzcar/ в испанската област Малага е решила да остави къщите си боядисани в синьо и по този начин да го обявят за първото село SMURF. Хузкар е обявен първото село SMURF Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Само до 1000 евро ще може да се плаща в брой

01/12/2016 WORLD BG

Испанското равителството ще ограничи до 1 000 евро плащането в брой. До сега лимитът беше 2 500 евро. Тези мерки са насочени за справяне със сивата икономика и черните пари, ще накара големите компании да Последни

Be the first to comment

Вашият коментар