По случай националния празник на Каталуния в Барселона се проведе голямо шествие на сепаратистите

Каталунските сепаратисти излязоха на манифестация по случай националния празник на Каталуния La Diada. Днес, на 11 септември, центърът на Барселона се изпълни с викове в подкрепа на референдума за независимост, насрочен за 1 октомври тази година, но отменен от испанския Конституционен съд. Мнозинството скандираше: „И да искат, и да не искат, ние ще гласуваме!”

Тази година шествието напълни улиците Passeig de Gràcia и Aragó, образувайки един голям кръст, който, според организаторите на манифестацията, е позитивния символ на демокрацията и свободата.

Дружеството ANC, което от 2012 г. е организатор на честванията по случай каталунския национален празник, заяви, че в митинга са участвали над половин милион души.

Около 17:00 часа насъбралото се множество почете с едноминутно мълчание паметта на загиналите в джихадистките атентати в градовете Барселона и Камбрилс (Тарагона). Певецът Орфео Катала откри на сцената, разположена точно на кръстовището на двете улици, музикалната програма. Той изпълни каталунския химн, а програмата продължи с музикалната група Els Amics de les Arts.

В 17:14 часа в четирите краища на двете улици бяха опънати огромни плакати с размери 16Х16 метра, на които пишеше: „Мир и свобода”, „Референдум значи демокрация”, „Да”. Плакатите, с помощта на присъстващите, започнаха да се придвижват към пресечната точка на улиците Passeig de Gràcia и Aragó, а хората скандираха: „Независимост” и „Ще гласуваме”.

На площад „Каталуния”, сред официалните гости, присъстваха президента на автономната област Карлес Пучдемон, председателя на парламента Карме Форкадел и други известни личности, привърженици на сепаратизма.

Барселона отказа да съдейства за провеждане на референдума за независимост

ЛЮБОПИТНО

Къде се намира Градът на Бог във вселената (видео)

04/12/2016 WORLD BG

В центъра на всяка една Галактика обикновено се намира черна дупка. От кадрите, заснети на т.нар. Град на Бог обаче се вижда, че в случая това далеч не е така. Нещо повече, някои от най-смелите Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания няма план за евакуация на населението при евентуална опасност от цунами

16/11/2016 WORLD BG

Испания няма план за евакуация на населението при евентуална опасност от цунами. Това е становището на учените. През 1755 г. е имало земетресение от 9 градуса по скалата на Рихтер с епицентър в Лисабон. То Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: RENTA 2017- годишната данъчна декларация за Данък общ доход (IRPF)

16/04/2018 WORLD BG

На 04.04.2018 г. започна кампанията RENTA 2017 за подаване на годишната данъчна декларация за Данък общ доход (IRPF) на физическите лица, които извършват трудова дейност или чиято фискална резиденция се намира на територията на кралство Последни

Be the first to comment

Вашият коментар