Разбиха престъпна мрежа за разпространение на пиратска телевизия, чиито сигнал е излъчван от Испания и България (видео)

Испанската Национална полиция, заедно с Europol, Eurojust и прокуроратурата срещу информационните престъпления са разкрили един от най-големите незаконни разпространители на IPTV (телевизия по интернет) в цяла Европа.

По време на операцията са направени общо 12 обиска в Испания и България. Арестувани са осем души за незаконно разпространение на близо хиляда платени канала от две централи.

Разследването е започнало след подадена жалба от представител на „The Football Association Premier League“ срещу датски гражданин, който живее в Испания. Той е притежавал един от най-големите пиратски доставчици на IPTV в Малага, чрез който незаконно се е разпространявал телевизионния сигнал към хиляди клиенти от различни страни на Европейския съюз.

Техническите познания и капацитет на датчанина и на криминалната организация са били важен инструмент за постигането на високото качество на обслужване. То е било подобно на предоставяното от легалния доставчик на телевизия по интернет.

В хода на разследването в било установено, че незаконният доставчик на телевизия, който е бил ръководен от датския гражданин не е единствения разпространител. Разкрита е и друга централа, намираща се в българския град Силистра, от където е излъчван сигнал за други европейски страни и е бил свързан с доставчика от Малага. И двата центъра са имали един и същи начин на действие.

В следствие на дванадесетте обиска, направени едновременно в Испания и България се е установило, че двата източника са разпространявали незаконно телевизионен сигнал. Издадена е съдебна заповед за изключването им, което е прекратило достъпа до незаконните платформи. Иззети са множество документи, уличаващи разследваните в извършването на престъпление.

Престъпната рганизацията е извършвала и друга дейност, която технически е зависела от централите и е доставяла сигнала до крайния потребител.

Испанска телевизия се свърза с българската мафия, за да си купи фалшиви евро-банкноти (видео)

Арестувани са 9 български граждани в 3 акции на испанската полиция

Задържани са петима българи за принуждаване на свои сънародници да просят в Аликанте и Мурсия

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова

12/05/2017 WORLD BG

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова. Чувствам се изключително горда и съм много развълнувана, това е най-високата награда, която съм получавала, тъй като не е от общинската Policia Local в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Задържани са петима българи за принуждаване на свои сънародници да просят в Аликанте и Мурсия

18/02/2017 WORLD BG

Испанската национална полиция е арестувала петима българи, заподозрени в трафик на хора, принуждаване за просия и експлоатация на деца. Задържаните са трима мъже и две жени на възраст между 40 и 55 години. В края Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Защо децата трябва да пътуват без яке в автомобила

14/12/2017 WORLD BG

През 2015 година в автомобилни катастрофи в Испания са били тежко ранени 355 деца до 14 годишна възраст. Една голяма част от подобни трагични ситуации биха могли да се избегнат, ако започнем стриктно да следим Последни

Be the first to comment

Вашият коментар