Разбиха престъпна мрежа за разпространение на пиратска телевизия, чиито сигнал е излъчван от Испания и България (видео)

Испанската Национална полиция, заедно с Europol, Eurojust и прокуроратурата срещу информационните престъпления са разкрили един от най-големите незаконни разпространители на IPTV (телевизия по интернет) в цяла Европа.

По време на операцията са направени общо 12 обиска в Испания и България. Арестувани са осем души за незаконно разпространение на близо хиляда платени канала от две централи.

Разследването е започнало след подадена жалба от представител на „The Football Association Premier League“ срещу датски гражданин, който живее в Испания. Той е притежавал един от най-големите пиратски доставчици на IPTV в Малага, чрез който незаконно се е разпространявал телевизионния сигнал към хиляди клиенти от различни страни на Европейския съюз.

Техническите познания и капацитет на датчанина и на криминалната организация са били важен инструмент за постигането на високото качество на обслужване. То е било подобно на предоставяното от легалния доставчик на телевизия по интернет.

В хода на разследването в било установено, че незаконният доставчик на телевизия, който е бил ръководен от датския гражданин не е единствения разпространител. Разкрита е и друга централа, намираща се в българския град Силистра, от където е излъчван сигнал за други европейски страни и е бил свързан с доставчика от Малага. И двата центъра са имали един и същи начин на действие.

В следствие на дванадесетте обиска, направени едновременно в Испания и България се е установило, че двата източника са разпространявали незаконно телевизионен сигнал. Издадена е съдебна заповед за изключването им, което е прекратило достъпа до незаконните платформи. Иззети са множество документи, уличаващи разследваните в извършването на престъпление.

Престъпната рганизацията е извършвала и друга дейност, която технически е зависела от централите и е доставяла сигнала до крайния потребител.

Испанска телевизия се свърза с българската мафия, за да си купи фалшиви евро-банкноти (видео)

Арестувани са 9 български граждани в 3 акции на испанската полиция

Задържани са петима българи за принуждаване на свои сънародници да просят в Аликанте и Мурсия

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

Be the first to comment

Вашият коментар