Представиха невероятен видеоклип за българското европредседателство (ВИДЕО)

Представиха невероятен видеоклип за българското европредседателство. В него страната ни е представена като „скритото бижу“ на Европа, в което няма как да не се влюбиш от пръв поглед.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова заяви:

За нас е важно да покажем, че има много неща, които ни обединяват и в същия момент пазим своята различност, своята българска идентичност, култура и традиции, но пък и в България има много неща, заради които си заслужава, това е другото основно послание, да се връщаш неведнъж.

Ролите на момчето и момичето във видеото, озаглавено „Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!“, се изпълняват от актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова. Двамата персонажи се запознават във влак и започват пътешествие. Те се влюбват както един в друг, така и в България, в красотата и обичаите ѝ. Нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, хората на България, гостоприемството им, кирилицата и бързият интернет са сред акцентите в разказа за страната ни във видеото, което е издържано в стила на туристическата реклама.

В клипа, обаче, не липсват и твърдения със спорна достоверност като това, че у нас имаме „най-бързия интернет в Европа“ – поне глобалният индекс на SpeedTest показва, че начело от европейските страни е Исландия. Пред нас са Латвия, Малта, Германия, Великобритания, Белгия, Португалия, Франция, Люксембург, Испания, Норвегия, Дания, Литва, Швейцария, Холандия, Швеция, Унгария и съседна Румъния, която в поредна класация е (значително) пред нашата страна.

Оригиналните подаръци за българското европредседателство вече са готови

Видеото е заснето за 10 дни и са правени снимки в цяла България, което е изисквало сериозна техника и експертиза. Продуцирано е от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

Be the first to comment

Вашият коментар