Осем ранени след като автомобил връхлетя върху хора в центъра на Амстердам

Осем ранени след като автомобил връхлетя върху тях в близост до централната жп гара на град Амстердам. Водачът на превозното средство е бил арестуван от полицията. За момента не е потвърдено, че инцидентът е терористична атака.

Около 21 часа холандски полицаи са се приближили до автомобил, който е бил паркиран неправилно в район близо до гарата. Според една от версиите, при вида на служителите на реда, шофьорът е запалил колата. Той се е опитал да избяга от полицията, но е връхлетял върху намиращите се на близо хора. В следствие на инцидента са ранени осем души. Двама от тях, които са с опасност за живота, са закарани в болница, а на останалите им е била оказана първа помощ на място.

Накрая холандската полиция е успяла да задържи водача, който е причинил инцидента. За сега информацията за причините за нападението е доста оскъдна, така че не е известно дали е терористична атака като тези, които станаха преди няколко дни в Лондон.

До този момент холандската полиция е потвърдила само, че има осем ранени. От краткото съобщение в Twitter става ясно, че засега няма индикации инцидентът да е умишлен, но въпреки това фактите се разследват.

Атентатът в Лондон: 7 загинали и 48 ранени

Be the first to comment

Вашият коментар