Откриха Ferrari Land в Испания с малък инцидент (видео)

На 6 април в 11 часа двигателите на „Ферари” изреваха с пълна сила, след което делегацията на „Port-Aventura” и „Ferrari” (водена от Пиеро, вицепрезидент и син на автомобилния магнат Enzo Ferrari) преряза лентата пред входа на новия тематичен парк „Ferrari Land”, намиращ се до комплекса Vila-Seca и градчето Salou, Тарагона, Испания.

Този увеселителен парк, посветен на култовата марка автомобили е уникален за Европа. Има само още един в света, който се намира в Дубай.

„Усещането е, че се намираш в Маrаnello- централата на Ferrari“,

заяви тест-пилота на F1 Marc Gené.

С инвестиция от над 100 милиона евро в новия парк, „Port Aventura” се надява да спечели повече от един милион посетители годишно и да достигне така желаните пет милиона. Счита се, че с новата придобивка комплексът ще привлече много чуждестранни посетители особено италианци, англичани, французи и руснаци.

Най-високият и най-бърз вертикален ускорител в Европа
Ferrari Land се открива в годината, в която италианската автомобилна компания празнува своят 70 годишен юбилей.

Паркът е разположен върху площ от 70 000 квадратни метра и разполага с 11 атракции. Главната атракция се казва Red Force- това е най-високият и най-бърз ускорител в Европа, който е висок 112 метра и достига 180 километра в час само за 5 секунди. Около него са разположени италиански монументи- Колизеума в Рим, Флоренция и Венеция.

Комплексът Port Aventura World вече обединява три тематични парка: тематичният парк със същото име, водния парк Caribe AquaticPark и новия Ferrari Land. За удобство на посетителите в комплекса има още пет хотела, три голф игрища, конгресен център, както и ежедневни представления на „Цирк дьо Солей”.

Пътешествие из Италия и Маrаnello- централата на Ferrari
Историята на Италия е представена с копия на Campanile de San Marcos de Venecia, Scala de Milán, Coliseo de Roma, Palacio Ducal de Venecia или Palacio Vecchio de Florencia, както и копия на сгради от фабриката Маrаnello.

В комплекса Port Aventura World са инвестирани повече от 400 милиона евро и амбицията е той да се превърне във втората най-посещавана туристическа дестинация в Европа.

В деня на откриването на Ferrari Land един от първите клиенти на тематичния парк преживя неприятна изненада. Докато се наслаждаваше на главната атракция на новия парк, а именно най-бързият ускорител на континента, една птица се заби в лицето му.

Освен шока от инцидента, посетителят е получил и рана на лицето си, но адреналина от скоростта не му е позволила веднага да оцени последствията от случилото се.

Откриват Ferrari Land в Испания (видео)

ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

За какво служи европейската здравна карта

14/03/2017 WORLD BG

Европейската здравна карта е безплатна карта, чрез която, в случай на нужда, се получава достъп до държавно медицинско обслужване по време на временен престой в някоя от 28-те държави от ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Последни

Орден "Стара планина"
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанският посланик в България беше награден с орден „Стара планина“ от президента Росен Плевнелиев

18/01/2017 WORLD BG

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Хосе Луис Тапиа Висенте. Дипломатът получи висшето държавно отличие за особено големите си заслуги за развитието Последни

Слави Трифонов заплаши
БЪЛГАРИЯ

Слави Трифонов заплаши бъдещото Народно събрание

30/01/2017 WORLD BG

Слави Трифонов заплаши бъдещото Народно събрание, че ако до две седмици след започване на работа на новоизбраните депутати не се приемат решенията на референдума, той ще започне граждански протест пред сградата на парламента. Водещият съобщи Последни

Be the first to comment

Вашият коментар