Откриха Ferrari Land в Испания с малък инцидент (видео)

На 6 април в 11 часа двигателите на „Ферари” изреваха с пълна сила, след което делегацията на „Port-Aventura” и „Ferrari” (водена от Пиеро, вицепрезидент и син на автомобилния магнат Enzo Ferrari) преряза лентата пред входа на новия тематичен парк „Ferrari Land”, намиращ се до комплекса Vila-Seca и градчето Salou, Тарагона, Испания.

Този увеселителен парк, посветен на култовата марка автомобили е уникален за Европа. Има само още един в света, който се намира в Дубай.

„Усещането е, че се намираш в Маrаnello- централата на Ferrari“,

заяви тест-пилота на F1 Marc Gené.

С инвестиция от над 100 милиона евро в новия парк, „Port Aventura” се надява да спечели повече от един милион посетители годишно и да достигне така желаните пет милиона. Счита се, че с новата придобивка комплексът ще привлече много чуждестранни посетители особено италианци, англичани, французи и руснаци.

Най-високият и най-бърз вертикален ускорител в Европа
Ferrari Land се открива в годината, в която италианската автомобилна компания празнува своят 70 годишен юбилей.

Паркът е разположен върху площ от 70 000 квадратни метра и разполага с 11 атракции. Главната атракция се казва Red Force- това е най-високият и най-бърз ускорител в Европа, който е висок 112 метра и достига 180 километра в час само за 5 секунди. Около него са разположени италиански монументи- Колизеума в Рим, Флоренция и Венеция.

Комплексът Port Aventura World вече обединява три тематични парка: тематичният парк със същото име, водния парк Caribe AquaticPark и новия Ferrari Land. За удобство на посетителите в комплекса има още пет хотела, три голф игрища, конгресен център, както и ежедневни представления на „Цирк дьо Солей”.

Пътешествие из Италия и Маrаnello- централата на Ferrari
Историята на Италия е представена с копия на Campanile de San Marcos de Venecia, Scala de Milán, Coliseo de Roma, Palacio Ducal de Venecia или Palacio Vecchio de Florencia, както и копия на сгради от фабриката Маrаnello.

В комплекса Port Aventura World са инвестирани повече от 400 милиона евро и амбицията е той да се превърне във втората най-посещавана туристическа дестинация в Европа.

В деня на откриването на Ferrari Land един от първите клиенти на тематичния парк преживя неприятна изненада. Докато се наслаждаваше на главната атракция на новия парк, а именно най-бързият ускорител на континента, една птица се заби в лицето му.

Освен шока от инцидента, посетителят е получил и рана на лицето си, но адреналина от скоростта не му е позволила веднага да оцени последствията от случилото се.

Откриват Ferrari Land в Испания (видео)

ЛЮБОПИТНО

Турция откри 14 километровия тунел под протока „Босфор”

21/12/2016 WORLD BG

В понеделник Турция откри най-дълбокия подводен тунел в света, който се казва „Евразия“, и свързва Азия с Европа под протока „Босфор” Тунелът „Евразия“, построен на 106 метра под водата, е на два етажа и е Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден

10/06/2017 WORLD BG

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден. Това показва последното проучване, направено от застрахователната компания Linea Directa. През изминалата 2016 г. в Испания са били откраднати 155 000 автомобила. В сравнение с 2015 г. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Забраниха къпането на плажа във Валенсия заради появата на двуметрова акула

07/06/2017 WORLD BG

Днес по обяд El Cabanyal- плажа във Валенсия беше набързо обезлюден и затворен. Причината е появата на голяма акула съвсем близо до крайбрежието. Специалисти от намиращия се наблизо аквариум в L’ Oceanografic с помощта на Последни

Leave a Reply