Испания отправи предупреждение към Ryanair

Испания отправи предупреждение към Ryanair. Днес от Организацията на потребителите FACUA са предупредили нискотарифния превозвач, че според испанския закон за въздухоплаване всички авиокомпании трябва да превозват безплатно ръчния багаж на пътниците с изключение на предмети, които са заплаха за сигурността на полета и здравето на пътуващите.

В официално обръщение Организацията на потребителите FACUA обвини Ryanair, че чрез въвеждането на новите правила за ръчния багаж от началото на месец ноември 2018 г. авиокомпанията се опитва да си възстанови загубите от стачките на служителите си за сметка на крайния потребител.

FACUA са изпратили и сигнал до испанското Министерство на транспорта, за да се предприемат необходимите мерки, с които да не се допусне Ryanair да наруши закона и правата на пътуващите.

Преди около седмица от Ryanair заявиха, че от 1 ноември 2018 г. ръчният багаж, който тежи до 10 кг и е безплатен в момента, ще струва между 6 и 10 евро.

Новата вътрешна политика на авиокомпанията Ryanair ще позволява на пътниците да качват на борда на самолета само малка чанта, която да се побира под предната седалка. За клиентите, обаче, които са закупили билетите си, включвайки услугата „priority”, 10 килограмовия багаж ще остане безплатен. Всички останали ще могат да си закупят такъв багаж за 8 евро в момента на резервирането на полета.

От компанията са заявили, че новата мярка е предприета заради закъсненията на полетите, причинени от обработването на безплатния 10 килограмов багаж на пътниците, както и от факта, че много от тях не спазват размерите и се явяват с по-големи куфари.

Ryanair отново сменя правилата за ръчния багаж

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар