В Палма де Майорка забраниха даването на апартаменти под наем

В Палма де Майорка забраниха даването на апартаменти под наем. Това е първият испански град, в който от този сезон ще бъде забранено даването на апартаменти под наем с туристически цели в многоетажните сгради, съобщиха туроператори, цитирани от БНТ

Тази мярка трябва „да обуздае масовия туризъм“ и да съхрани града „годен за живеене“ на самите испанци.
Градският съвет на столицата на Балеарските острови и остров Майорка – Палма де Майорка – прие наредба, която забранява на частните собственици на апартаменти в блоковете да дават под наем своята недвижима собственост. Забраната, която влиза в сила от юли, не включва еднофамилните къщи и вили.

Според градските власти неконтролируемият ръст на туризма води до рязко поскъпване на жилищата в столицата на Майорка.

За последните 4 години стойността на наемите на недвижими имоти е нараснала с 40%. Заради това на острова не се задържат пристигналите да работят специалисти: просто не им е по джоба да наемат жилище, което поскъпва твърде много през туристическия сезон.

В същото време броят на нелицензираните туристически квартири, които се предлагат в Палма се е увеличило с около 50% между 2015 и 2017 година. От приблизително 20 хиляди жилища, предлагани за краткосрочен наем, само 645 имат съответните лицензи и плащат данъци.

Испанското Мъртво море

Най-скъпият ресторант в света се намира на остров в Средиземно море

„Пътечката на краля” в Испания е най- опасният път в света (видео)

Островът, който 6 месеца принадлежи на Испания и 6 месеца- на Франция

Be the first to comment

Вашият коментар