Испания също засече партида със заразени яйца

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските).

Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била фирма за обработка на хранителни продукти в град Виская.

Веднага след пристигане на информацията, вчера 20 000 яйца в течно състояние са били иззети, за да се предотврати навлизането им в хранителната верига на страната и по този начин да се елиминира риска за здравето на хората. Яйцата са били изпратени от Франция и са били заразени с инсектицида Fipronil.

Това е първата партида на заразени с този вирус хранителни продукти, която влиза в Испания.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че в следващите дни ще унищожат заразената партида яйца и ще продължат стриктно да проверяват всички хранителни продукти, които се внасят в Испания.

Миналата сряда испанската Агенция за потреблението, сигурността на храните и храненето (Aecosan), която е подчинена на Министерството на здравеопазването заяви, че до тогава в Испания не са внасяни от заразените с инсектицида Fipronil яйца.

През последните няколко седмици партиди от тези яйца бяха намерени да се продават в хранителните вериги на почти цяла Европа: Австрия, Белгия, Швейцария, Германия, Дания, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния и Швеция.

LIDL заля 18 европейски държави с типични български хранителни стоки

Хранителни продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника

ТЕХНОЛОГИИ

Най-добрият смартфон на пазара не е нито iPhone7, нито Samsung Galaxy S8

22/07/2017 WORLD BG

Най-добрият смартфон не е нито iPhone7, нито Samsung Galaxy S8. Това е смартфонът Pixel, наследник на Nexus, произведен от Google. Първият модел на Pixel излезе през миналата година. Екранът му е 5,2 инча, а задната Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Президентът предлага да се създаде регистър на българите в чужбина

24/09/2017 WORLD BG

Да се създаде регистър на българите в чужбина, за да има връзка между тях и браншовите, образователните институции и бизнеса в България. Това заяви президентът Румен Радев на среща с българската общност в Ню Йорк. Последни

НАЧАЛО

Владимир Путин е най- влиятелният човек на планетата

15/12/2016 WORLD BG

Списанието „Forbes” е избрало руския президент за най- влиятелния човек в света през 2016 година заради способността му да поддържа влиянието на Русия в почти всички части на света. „От Сирия до президентските избори в Последни

Leave a Reply