Испания също засече партида със заразени яйца

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските).

Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била фирма за обработка на хранителни продукти в град Виская.

Веднага след пристигане на информацията, вчера 20 000 яйца в течно състояние са били иззети, за да се предотврати навлизането им в хранителната верига на страната и по този начин да се елиминира риска за здравето на хората. Яйцата са били изпратени от Франция и са били заразени с инсектицида Fipronil.

Това е първата партида на заразени с този вирус хранителни продукти, която влиза в Испания.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че в следващите дни ще унищожат заразената партида яйца и ще продължат стриктно да проверяват всички хранителни продукти, които се внасят в Испания.

Миналата сряда испанската Агенция за потреблението, сигурността на храните и храненето (Aecosan), която е подчинена на Министерството на здравеопазването заяви, че до тогава в Испания не са внасяни от заразените с инсектицида Fipronil яйца.

През последните няколко седмици партиди от тези яйца бяха намерени да се продават в хранителните вериги на почти цяла Европа: Австрия, Белгия, Швейцария, Германия, Дания, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния и Швеция.

LIDL заля 18 европейски държави с типични български хранителни стоки

Хранителни продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника

СВЯТ

Заплаха за поставена бомба в български самолет със 180 пътника на борда

18/06/2017 WORLD BG

Заплаха за поставена бомба в български самолет със 180 пътника на борда. Според информация на в-к „Билд” пътниците, пътували от Щутгард за Варна с авиокомпания „България еър” са били евакуирани заради бомбена заплаха в самолета. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Цените на безалкохолните напитки в Каталуния ще скочат до 50%

01/05/2017 WORLD BG

Цените на безалкохолните напитки в Каталуния ще скочат до 50% заради увелиюенито на данъка. Това е по препоръка на Световната здравна организация. Целта е да се намали потреблението на тези продукти заради вредата от захарта, Последни

Великобритания ще облага с данък фирмите
НАЧАЛО

Великобритания ще облага с данък компаниите, в които продължат да работят граждани от ЕС след „BREXIT”

12/01/2017 WORLD BG

Обединеното кралство обмисля налагането на данък за компании, които наемат работници от страни от Европейския съюз след „Вrexit“, е заявил държавният секретар по въпросите на имиграцията Робърт Гудуил пред Парламентарната подкомисия по въпросите на външните Последни

Leave a Reply