Испания също засече партида със заразени яйца

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските).

Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била фирма за обработка на хранителни продукти в град Виская.

Веднага след пристигане на информацията, вчера 20 000 яйца в течно състояние са били иззети, за да се предотврати навлизането им в хранителната верига на страната и по този начин да се елиминира риска за здравето на хората. Яйцата са били изпратени от Франция и са били заразени с инсектицида Fipronil.

Това е първата партида на заразени с този вирус хранителни продукти, която влиза в Испания.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че в следващите дни ще унищожат заразената партида яйца и ще продължат стриктно да проверяват всички хранителни продукти, които се внасят в Испания.

Миналата сряда испанската Агенция за потреблението, сигурността на храните и храненето (Aecosan), която е подчинена на Министерството на здравеопазването заяви, че до тогава в Испания не са внасяни от заразените с инсектицида Fipronil яйца.

През последните няколко седмици партиди от тези яйца бяха намерени да се продават в хранителните вериги на почти цяла Европа: Австрия, Белгия, Швейцария, Германия, Дания, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния и Швеция.

LIDL заля 18 европейски държави с типични български хранителни стоки

Хранителни продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

История на Коледната лотария на Испания- El Gordo de la Lotería de Navidad

22/12/2016 WORLD BG

Коледната лотария /El Gordo de la Lotería de Navidad/ раздава богатство, радост и пълни държавната хазна. Първоначално, обаче, идеята е била със събраната печалба да се купуват патрони и оръжия, с които да се победят Последни

банковата тайна
НАЧАЛО

Швейцария се сбогува с банковата тайна

04/01/2017 WORLD BG

Швейцария, която управлява 25% от чуждестранните активи, депозирани в 266 банки, не успя да удържи на международния натиск и каза сбогом на свещената банковата тайна, която в продължение на десетилетия привлича чуждия банков капитал. Швейцария, Последни

хаос по световните летища
БЪЛГАРИЯ

Почти 1 млн. българи са напуснали страната за постоянно през последните 17 години

29/12/2017 WORLD BG

Почти 1 млн. българи са напуснали страната за постоянно през последните 17 години. „През последните 17 години 906 хил. българи в трудоспособна възраст са напуснали страната трайно; положението става катастрофално”. Този извод е направил през Последни

Be the first to comment

Вашият коментар