Испания също засече партида със заразени яйца

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските).

Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била фирма за обработка на хранителни продукти в град Виская.

Веднага след пристигане на информацията, вчера 20 000 яйца в течно състояние са били иззети, за да се предотврати навлизането им в хранителната верига на страната и по този начин да се елиминира риска за здравето на хората. Яйцата са били изпратени от Франция и са били заразени с инсектицида Fipronil.

Това е първата партида на заразени с този вирус хранителни продукти, която влиза в Испания.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че в следващите дни ще унищожат заразената партида яйца и ще продължат стриктно да проверяват всички хранителни продукти, които се внасят в Испания.

Миналата сряда испанската Агенция за потреблението, сигурността на храните и храненето (Aecosan), която е подчинена на Министерството на здравеопазването заяви, че до тогава в Испания не са внасяни от заразените с инсектицида Fipronil яйца.

През последните няколко седмици партиди от тези яйца бяха намерени да се продават в хранителните вериги на почти цяла Европа: Австрия, Белгия, Швейцария, Германия, Дания, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния и Швеция.

LIDL заля 18 европейски държави с типични български хранителни стоки

Хранителни продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника

ОБЩЕСТВО

Принц Уилям и Кейт Мидълтън очакват третото си дете

04/09/2017 WORLD BG

От двореца Кесингтън съобщиха, че британският престолонаследник Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън очакват третото си дете. От двореца уточняват, че както при предишните си две бременности, Кейт отново страда от остра форма на Последни

здравеопазването в Испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Здравеопазването в Испания

29/05/2017 WORLD BG

Здравеопазването в Испания се координира от Националната здравна система. Това е органът, който извършва и разпределя здравните услуги в страната, които, според закона, са отговорност на публичните органи. Създадена е през 1908 година. От 1989 Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова

12/05/2017 WORLD BG

Испанската Гражданска гвардия (Guardia civil) награди за заслуги българката Мария Орлешкова. Чувствам се изключително горда и съм много развълнувана, това е най-високата награда, която съм получавала, тъй като не е от общинската Policia Local в Последни

Leave a Reply