Испания също засече партида със заразени яйца

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските).

Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била фирма за обработка на хранителни продукти в град Виская.

Веднага след пристигане на информацията, вчера 20 000 яйца в течно състояние са били иззети, за да се предотврати навлизането им в хранителната верига на страната и по този начин да се елиминира риска за здравето на хората. Яйцата са били изпратени от Франция и са били заразени с инсектицида Fipronil.

Това е първата партида на заразени с този вирус хранителни продукти, която влиза в Испания.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че в следващите дни ще унищожат заразената партида яйца и ще продължат стриктно да проверяват всички хранителни продукти, които се внасят в Испания.

Миналата сряда испанската Агенция за потреблението, сигурността на храните и храненето (Aecosan), която е подчинена на Министерството на здравеопазването заяви, че до тогава в Испания не са внасяни от заразените с инсектицида Fipronil яйца.

През последните няколко седмици партиди от тези яйца бяха намерени да се продават в хранителните вериги на почти цяла Европа: Австрия, Белгия, Швейцария, Германия, Дания, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния и Швеция.

LIDL заля 18 европейски държави с типични български хранителни стоки

Хранителни продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника

БЪЛГАРИЯ

Coca- Cola пусна серия от 6 дизайнерски бутилки, украсени с български шевици

30/09/2017 WORLD BG

Световно известният производител Кока- Кола пусна уникална лимитирана серия от шест дизайнерски бутилки, украсени с български шевици от шест етнографски региона в България: Пирински, Тракийски, Родопски, Шопски, Добруджански и Северняшки. Новата лимитирана серия бутилки има Последни

БЪЛГАРИЯ

Две българки са арестувани за тероризъм в Турция

27/07/2017 WORLD BG

Две българки са арестувани в турския курорт Дидим, съобщи БНТ. Заедно с тях е бил задържан и трети човек, който е с британско гражданство. От българското външно министерство са потвърдили, че в българското посолството в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Хванаха кралят и кралицата на Испания да се разхождат по мадридските улици без охрана

11/03/2017 WORLD BG

Оказа се, че крал Фелипе VI и кралица Летисия обичат да се изплъзват на охраната и сами да обикалят мадридските улици. Преди няколко дни Фелипе и Летисия са вечеряли в екологичен ресторант на улица Трафалгар Последни

Leave a Reply