В Испания търсят собственика на печеливш лотариен билет

В Испания търсят собственика на печеливш лотариен билет. Серията с номер 51 244 от испанската новогодишна лотария „Ел Гордо” спечели втората награда от 138 млн. евро, а на притежателя на намереният билет ще донесе 125 000 евро.

Въпросният билет е бил намерен на 23 декември (един ден след тегленето на лотарията) на улица в град Сантандер от жена. Тя го е предала на Националната полиция, въпреки, че вече са били известни вече печелившите номера. Билетът веднага е бил депозиран в банка, докато случаят се разследва, а общината е отложила крайния срок за изплащане на наградата до приключване на следствието, съобщава испанската телевизия Antena3.

На 14 януари общината на град Сантандер е публикувала обява в пресата, с която съобщава за намирането на билета и съгласно член 615 от Гражданския кодекс призовава гражданина, който го е загубил да се яви в общината, за да си го получи.

Според Гражданския кодекс общината е длъжна да публикува обявата в пресата две поредни недели, за да достигне до колкото се може повече хора. Обявите трябва да съдържат и стъпките, които собственика на билета трябва да предприеме, за да докаже, че той е негов.

Според член 615 на същия закон ако собственикът се намери, то той е длъжен да даде 1/10 част от стойността на предмета на този, който го е намерил. Но ако до две години не се намери собственика, то, в случая лотарийния билет, ще бъде предаден на жената, която го е намерила и тя ще може да изтегли цялата сума.

След 3 години испанската полиция върна 2 800 евро …но не на собственика им

Семейство спечели и от двете големи испански новогодишни лотарии

Испанка ще трябва да върне 320 000 евро, спечелени от Новогодишната лотария през 2014 година

История на Коледната лотария на Испания- El Gordo de la Lotería de Navidad

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанците са намалили задълженията си и са увеличили спестяванията си по време на кризата

18/04/2017 WORLD BG

Личното финансово богатство на домакинствата в Испания се възстановява. През 2016 г. то възлиза на 1,32 трилиона евро, което е увеличение с 3% спрямо 2015 година, съобщава Централната банка на Испания. Тези цифри показват, че Последни

КРИМИНАЛНИ

Испанската полиция задържа президента на ФК „Марбея“ за връзки с руски престъпни групировки

26/09/2017 WORLD BG

Испанската Гражданска гвардия е задържала днес президента на ФК „Марбея“ Александър Гринберг, който е руски гражданин и още десет човека. Всички те са обвинени за връзки с руски престъпни групировки, които бяха разкрити в друга Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Намаляват възрастта на шофьорите за придобиване на категории C и D

11/05/2018 WORLD BG

Нова Европейска директива, касаеща възрастта на шофьорите за придобиване на категории C и D е причина да се наложат промени в законодателството на всички страни, членки на ЕС. Според новата Директива желаещите да управляват камиони Последни

Be the first to comment

Вашият коментар