В Испания търсят собственика на печеливш лотариен билет

В Испания търсят собственика на печеливш лотариен билет. Серията с номер 51 244 от испанската новогодишна лотария „Ел Гордо” спечели втората награда от 138 млн. евро, а на притежателя на намереният билет ще донесе 125 000 евро.

Въпросният билет е бил намерен на 23 декември (един ден след тегленето на лотарията) на улица в град Сантандер от жена. Тя го е предала на Националната полиция, въпреки, че вече са били известни вече печелившите номера. Билетът веднага е бил депозиран в банка, докато случаят се разследва, а общината е отложила крайния срок за изплащане на наградата до приключване на следствието, съобщава испанската телевизия Antena3.

На 14 януари общината на град Сантандер е публикувала обява в пресата, с която съобщава за намирането на билета и съгласно член 615 от Гражданския кодекс призовава гражданина, който го е загубил да се яви в общината, за да си го получи.

Според Гражданския кодекс общината е длъжна да публикува обявата в пресата две поредни недели, за да достигне до колкото се може повече хора. Обявите трябва да съдържат и стъпките, които собственика на билета трябва да предприеме, за да докаже, че той е негов.

Според член 615 на същия закон ако собственикът се намери, то той е длъжен да даде 1/10 част от стойността на предмета на този, който го е намерил. Но ако до две години не се намери собственика, то, в случая лотарийния билет, ще бъде предаден на жената, която го е намерила и тя ще може да изтегли цялата сума.

След 3 години испанската полиция върна 2 800 евро …но не на собственика им

Семейство спечели и от двете големи испански новогодишни лотарии

Испанка ще трябва да върне 320 000 евро, спечелени от Новогодишната лотария през 2014 година

История на Коледната лотария на Испания- El Gordo de la Lotería de Navidad

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската Гражданска гвардия пое контрола на сигурността на летището в Барселона

08/10/2017 WORLD BG

На 5 октомври испанската Гражданска гвардия е поела контрола на сигурността на летището в Барселона. Това се е случило часове след като сепаратистите призоваха автономното правителство да подготви план, с който да се поеме управлението Последни

компютърна система
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанските власти ще отнемат шофьорската книжка завинаги при повторно шофиране на автомобил в нетрезво състояние

25/02/2017 WORLD BG

Испанската Главна дирекция по транспорта (DGT) проучва възможността да забрани възстановяването на шофьорската книжка ако са загубени всички точки от нея заради шофиране под влиянието на алкохол или упойващи вещества. Това ще бъде една от Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Карлес Пучдемон нае белгийски адвокат, защитник на сепаратистите от ЕТА

31/10/2017 WORLD BG

Карлес Пучдемон нае белгийски адвокат. Това е Пол Бекар, който потвърди, че е нает от бившия президент на Каталуния, твърди Ройтерс. Бекар, който е специалист по правата на човека, в миналото е бил адвокат на Последни

Leave a Reply