В Испания търсят собственика на печеливш лотариен билет

В Испания търсят собственика на печеливш лотариен билет. Серията с номер 51 244 от испанската новогодишна лотария „Ел Гордо” спечели втората награда от 138 млн. евро, а на притежателя на намереният билет ще донесе 125 000 евро.

Въпросният билет е бил намерен на 23 декември (един ден след тегленето на лотарията) на улица в град Сантандер от жена. Тя го е предала на Националната полиция, въпреки, че вече са били известни вече печелившите номера. Билетът веднага е бил депозиран в банка, докато случаят се разследва, а общината е отложила крайния срок за изплащане на наградата до приключване на следствието, съобщава испанската телевизия Antena3.

На 14 януари общината на град Сантандер е публикувала обява в пресата, с която съобщава за намирането на билета и съгласно член 615 от Гражданския кодекс призовава гражданина, който го е загубил да се яви в общината, за да си го получи.

Според Гражданския кодекс общината е длъжна да публикува обявата в пресата две поредни недели, за да достигне до колкото се може повече хора. Обявите трябва да съдържат и стъпките, които собственика на билета трябва да предприеме, за да докаже, че той е негов.

Според член 615 на същия закон ако собственикът се намери, то той е длъжен да даде 1/10 част от стойността на предмета на този, който го е намерил. Но ако до две години не се намери собственика, то, в случая лотарийния билет, ще бъде предаден на жената, която го е намерила и тя ще може да изтегли цялата сума.

След 3 години испанската полиция върна 2 800 евро …но не на собственика им

Семейство спечели и от двете големи испански новогодишни лотарии

Испанка ще трябва да върне 320 000 евро, спечелени от Новогодишната лотария през 2014 година

История на Коледната лотария на Испания- El Gordo de la Lotería de Navidad

гражданство на 114 души
БЪЛГАРИЯ

Често задавани въпроси относно българските лични документи

11/03/2017 WORLD BG

Срокът за изпълнение на поръчката Ви за издаване или подновяване на българските лични документи започва да тече от деня, в който заявлението е окомплектовано напълно с всички необходими документи. Можете да видите новият регламент за Последни

съобщения по whatsapp
НАЧАЛО

Колко са изпратените съобщения по WhatsApp в новогодишната нощ и как бе предотвратен колапса на мрежата

09/01/2017 WORLD BG

Нощта на Нова година е един от моментите, в който драстично се увеличава количеството изпратени и получени съобщения по WhatsApp- най-вече съдържащи поздрави за настъпването на Новата година. Нощта на 31 декември 2016 година не Последни

БЪЛГАРИЯ

Шведски турист е ритнал жестоко в главата камериерка в хотел на Слънчев бряг (видео)

07/06/2017 WORLD BG

53-годишен шведски турист умишлено и без причина е ритнал камериерка във фоайето на хотел в Слънчев бряг. Жената е със счупена долна челюст. Мъжът е задържан за 48 часа. Главния прокурор Сотир Цацаров беше категоричен, Последни

Leave a Reply