Повече от половината европейски пилоти признават, че летят дори когато са уморени

58% от европейските пилоти декларират, че летят въпреки чувството на умора. Това е резултата от проучване за авиационната безопасност, разработена от университета „Лондонско училище по икономика” (LSE) и „Евроконтрол” и което е публикувано от Европейската асоциация на пилотите (ECA).

Само 22% от анкетираните смятат, че авиокомпаниите се съобразяват с умората на пилотите, пише вестник „20 Minutos“.

В проучването са взели участие 7 239 професионалисти. Това е 14% от общия брой европейски пилоти, които са предимно мъже (96%) на възраст между 31 и 59 години (62%) и с повече от 10 000 часа летателен опит (44%).

Данните показват, че само една трета от анкетираните (39%) смятат, че им се предлага необходимото обучение, когато се въвеждат нови системи и процедури за сигурност.

Само 37% процента от пилотите на 33 европейски компании имат голямо доверие във взетите мерки от авиокомпанията по отношение на безопасността.

46% вярват, че националните органи за гражданско въздухоплаване взимат на сериозно мерките за авиационна безопасност.
Европейската асоциация на пилотите се отбелязва, че служителите на нискотарифните и товарните авиокомпании са тези, които дават най-лошите оценки за компаниите.

Въз основа на резултатите от проучването, Европейската асоциация на пилотите направи следното заключение: „Това показва, че мерките за безопасност в авиокомпаниите се различават в зависимост от техния бизнес модел“.

Защо самолетите са бели?

БЪЛГАРИЯ

Всеки собственик на жилище в България трябва да заяви в общината колко души живеят в него

19/07/2017 WORLD BG

Всеки собственик на жилище в България трябва да обяви в общината колко души живеят в него и това трябва да стане до 30 юни 2018 година. Същото важи и за собствениците на нежилищни имоти, които Последни

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: отново започват да се отпускат помощите за дълготрайно безработните

26/09/2017 WORLD BG

Отново започват да се отпускат помощите за дълготрайно безработните, които бяха спрени в края на миналия месец,заяви испанският министър на труда и социалната сигурност Фатима Банйес. Подписаното споразумение между испанското правителство и правителствата на автономните Последни

НОВИНИ

Испански министър подаде оставка заради обвинение в укриване на данъци

13/06/2018 WORLD BG

Испански министър подаде оставка заради обвинение в укриване на данъци. Писателят, журналист и телевизионен водещ Максим Уерта, министър на културата и спорта в правителството на новия премиер на Испания Педро Санчес, само седмица след встъпването Последни

Be the first to comment

Вашият коментар