Повече от половината европейски пилоти признават, че летят дори когато са уморени

58% от европейските пилоти декларират, че летят въпреки чувството на умора. Това е резултата от проучване за авиационната безопасност, разработена от университета „Лондонско училище по икономика” (LSE) и „Евроконтрол” и което е публикувано от Европейската асоциация на пилотите (ECA).

Само 22% от анкетираните смятат, че авиокомпаниите се съобразяват с умората на пилотите, пише вестник „20 Minutos“.

В проучването са взели участие 7 239 професионалисти. Това е 14% от общия брой европейски пилоти, които са предимно мъже (96%) на възраст между 31 и 59 години (62%) и с повече от 10 000 часа летателен опит (44%).

Данните показват, че само една трета от анкетираните (39%) смятат, че им се предлага необходимото обучение, когато се въвеждат нови системи и процедури за сигурност.

Само 37% процента от пилотите на 33 европейски компании имат голямо доверие във взетите мерки от авиокомпанията по отношение на безопасността.

46% вярват, че националните органи за гражданско въздухоплаване взимат на сериозно мерките за авиационна безопасност.
Европейската асоциация на пилотите се отбелязва, че служителите на нискотарифните и товарните авиокомпании са тези, които дават най-лошите оценки за компаниите.

Въз основа на резултатите от проучването, Европейската асоциация на пилотите направи следното заключение: „Това показва, че мерките за безопасност в авиокомпаниите се различават в зависимост от техния бизнес модел“.

Защо самолетите са бели?

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

От къде може да се набави екологичен стикер за автомобилите в Испания?

06/12/2017 WORLD BG

Не очаквайте да получите екологичен стикер за автомобилите си, ако не сте го получили до сега. Испанската главна дирекция за движение по пътищата (DGT) преустанови изпращането по пощата на етикетите, показващи вредните емисии на автомобилите. Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанец спаси от смърт български шофьор, получил инсулт по време на работа

03/02/2018 WORLD BG

Испанец спаси от смърт български шофьор, получил инсулт по време на работа, пише El Digital de Albacete. Българинът е получил инсулт, в следствие на който се е образувал съсирек от кръв в мозъка. Инцидентът е Последни

Be the first to comment

Вашият коментар