Полицейските автомобили на бъдещето вече са по пътищата на Испания

По пътищата на Испания вече циркулират 7 патрулни коли от пилотната фаза на проекта за полицейските автомобили на бъдещето. Интересното при тях е, че те могат да разчитат сами регистрационните номера на другите автомобили, разполагат с 3 камери и са напълно свързани помежду си- патрулните коли са обзаведени с най-новите технологии за наблюдение и безопасност.

Новите автомобили се казват Coche de Policía Conectado, тъй като, всъщност, те са мобилни полицейски управления и вече се движат в провинциите Мадрид, Сарагоса и Валенсия. Целта е след като изтече изпитателния срок да бъдат пуснати още между 150 до 200, които да поемат контрола на автомобилния трафик в цяла Испания.

Участвала на Международната изложба за сигурност (SICUR 2016 г.) тази новаторска патрулна кола е разработена от Ficosa- компания, която в сътрудничество с Telefónica, успяха да разработят високотехнологични продукти в сферата на сигурността, ефективността и връзките, което направи абсолютно новаторски този международен проект.

Автомобилът е създаден, за да се улесни работата на полицейските служители при контрола на трафика и по този начин да се увеличи безопасността на населението. Новата патрулна кола е снабдена с най-новите технологии: централната конзола е оборудвана с лаптоп със сензорен екран 10 инча, който може да издържа на неблагоприятни климатични условия като дъжд, високи температури и т.н. В същото време 3G и 4G връзката позволява да се изпращат и получават изображения и видеоклипове в реално време, с което цялостната комуникация между патрулиращите автомобили и полицейските управления ще се осъществява за секунди.

Патрулните коли ще разпознават автоматично регистрационните номера на околните моторни превозни средства, което ще помогне на полицейските служители да откриват за секунди дали даден автомобил е краден, дали е обект на следене или е в списъка на съмнителните превозни средства. Освен това служителите ще могат да дигитализират и кодират изображения, от които ще се вижда регистрационния номер на автомобила заедно с основните данни и това ще направи по-лесна и по-бърза пълната проверка.

Смарт патрулната кола ще разполага с три камери за видеонаблюдение, разположени на лицевата страна, вътре и отзад. Чрез тях ще може да се записва всяко действие, което се случва в тяхното полезрение и ще позволяват на служителите да сигнализират, ако се забележи нещо необичайно, което, впоследствие, ще може да се доуточни с помощта на записаното видео. За перфектната комуникативност на новия полицейски автомобил ще допринесе и вградената антена с фрактална технология.

Рзработването на проекта за кола на бъдещето костваше Ficosa и Telefonica над три години съвместен труд.

Испанските власти ще отнемат шофьорската книжка завинаги при повторно шофиране на автомобил в нетрезво състояние

200 нови камери ще следят шофьорите в Испания за нарушения по пътищата на страната

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Как ще гласуваме на балотажа

12/11/2016 WORLD BG

Изборният ден започва в 7,00 ч. местно време и приключва в 20,00 ч. местно време. Този път изборната бюлетина ще има само три квадратчета – за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, Последни

НАЧАЛО

Испания намалява цената на 1 253 лекарства

30/12/2017 WORLD BG

От 1 януари 2018 г. Испания намалява цената на 1 253 лекарства от десет групи, което ще доведе и до намаляване на публичните разходи за медикаменти с 89,6 млн. евро. Намаляването на цената на десетте Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания няма план за евакуация на населението при евентуална опасност от цунами

16/11/2016 WORLD BG

Испания няма план за евакуация на населението при евентуална опасност от цунами. Това е становището на учените. През 1755 г. е имало земетресение от 9 градуса по скалата на Рихтер с епицентър в Лисабон. То Последни

Leave a Reply