Полицейските автомобили на бъдещето вече са по пътищата на Испания

По пътищата на Испания вече циркулират 7 патрулни коли от пилотната фаза на проекта за полицейските автомобили на бъдещето. Интересното при тях е, че те могат да разчитат сами регистрационните номера на другите автомобили, разполагат с 3 камери и са напълно свързани помежду си- патрулните коли са обзаведени с най-новите технологии за наблюдение и безопасност.

Новите автомобили се казват Coche de Policía Conectado, тъй като, всъщност, те са мобилни полицейски управления и вече се движат в провинциите Мадрид, Сарагоса и Валенсия. Целта е след като изтече изпитателния срок да бъдат пуснати още между 150 до 200, които да поемат контрола на автомобилния трафик в цяла Испания.

Участвала на Международната изложба за сигурност (SICUR 2016 г.) тази новаторска патрулна кола е разработена от Ficosa- компания, която в сътрудничество с Telefónica, успяха да разработят високотехнологични продукти в сферата на сигурността, ефективността и връзките, което направи абсолютно новаторски този международен проект.

Автомобилът е създаден, за да се улесни работата на полицейските служители при контрола на трафика и по този начин да се увеличи безопасността на населението. Новата патрулна кола е снабдена с най-новите технологии: централната конзола е оборудвана с лаптоп със сензорен екран 10 инча, който може да издържа на неблагоприятни климатични условия като дъжд, високи температури и т.н. В същото време 3G и 4G връзката позволява да се изпращат и получават изображения и видеоклипове в реално време, с което цялостната комуникация между патрулиращите автомобили и полицейските управления ще се осъществява за секунди.

Патрулните коли ще разпознават автоматично регистрационните номера на околните моторни превозни средства, което ще помогне на полицейските служители да откриват за секунди дали даден автомобил е краден, дали е обект на следене или е в списъка на съмнителните превозни средства. Освен това служителите ще могат да дигитализират и кодират изображения, от които ще се вижда регистрационния номер на автомобила заедно с основните данни и това ще направи по-лесна и по-бърза пълната проверка.

Смарт патрулната кола ще разполага с три камери за видеонаблюдение, разположени на лицевата страна, вътре и отзад. Чрез тях ще може да се записва всяко действие, което се случва в тяхното полезрение и ще позволяват на служителите да сигнализират, ако се забележи нещо необичайно, което, впоследствие, ще може да се доуточни с помощта на записаното видео. За перфектната комуникативност на новия полицейски автомобил ще допринесе и вградената антена с фрактална технология.

Рзработването на проекта за кола на бъдещето костваше Ficosa и Telefonica над три години съвместен труд.

Испанските власти ще отнемат шофьорската книжка завинаги при повторно шофиране на автомобил в нетрезво състояние

200 нови камери ще следят шофьорите в Испания за нарушения по пътищата на страната

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: банка Sabadell реши да напусне Каталуния

05/10/2017 WORLD BG

Централата банка Sabadell напуска Каталуния и се премества в град Аликанте- вторият по големина, след столицата Валенсия, в едноименната автономна област Валенсия. Днес ръководството на банката взе това радикално решение защото в понеделник се очаква Последни

НАЧАЛО

България също върна граничния контрол

21/04/2017 WORLD BG

От МВР уточниха, че от 7.04.2017 година България е върнала граничния контрол на всички категории пътници, в това число и на гражданите на ЕС. При преминаването през граничните пунктове на страната се извършва пълна проверка Последни

полетите
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Важно за всички, пътували с RYANIAR на 1 юни София- Кастейон-София

03/06/2018 WORLD BG

Важно за всички, пътували с RYANIAR на 1 юни София- Кастейон-София. Според европейското законодателство пътниците, чиито полети са закъснели повече от три часа имат право на обезщетение, дори ако не е била сключена допълнителна застраховка. Последни

Be the first to comment

Вашият коментар