Държавни помощи за наем за младежите в Испания

Правителство одобри отпускането на помощи за наем за младежите в Испания, които са на възраст до 35 години. Голяма част от хората, които отговарят на критериите, ще получават максимум до 600 евро на месец в продължение на 3 години. Целта на правителствената мярка е да се улеснят младежите, които искат да живеят самостоятелно от близки и роднини.

Право на този вид помощ имат кандидатите, които към деня на подаването на молбата не са навършили 35 години и годишният им доход не надвишава сумата от 22.558 евро /бруто/, ако живеят сами. Ако са двойка, то тогава общият годишен доход на двамата не трябва да надвишава тази сума.

Максималният размер на помощта е 50% от наема на жилището и не може да надхвърля сумата от 600 евро. В автономните области, където наемите на жилищата са по- високи, стойността на тази субсидия може да достигне до 900 евро.

Помощта се отпуска за срок от 3 години, като задължителното условие е през целия този период годишният доход на бенефициента да не надвишава определения от правителството максимум. Към момента на подаването на молбата младежът не трябва да е навършил 35 години. Например: ако към датата на подаване на молбата кандидатът е на 34 години, то той ще я получава до навършването на 37 години.

Кампанията за подаване на молби за този вид помощ ще започне когато съответната автономна област извърши съответните процедури и обясни каналния ред за обработката на документите. Очаква се през този месец /април/ и следващия /май/ административните органи вече д бъдат готови за отпускането на субсидиите.

Бюджетът, отделен от испанското правителство за тази помощ възлиза на 563 млн. евро за следващите 4 години. Определен е и ред за отпускането им: младежите с най- ниски доходи ще имат предимство, т.е. не всички желаещи ще могат да се облагодетелстват, въпреки че отговарят на всички условия.

Автор: адвокат Мигел Гонзалес де Мигел

Държавни и автономни помощи за наем на жилище в Испания

Испанска банка започна продажбата на намалени жилища за младежи

Всички видове помощи за безработните в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Все повече българи получават пенсии от чужбина

02/11/2017 WORLD BG

Все повече българи получават пенсии от чужбина. Това сочат данните на Националния осигурителен институт (НОИ) за 2016 година. Общо 33 925 наши сънародници, които са работили зад граница, получават пенсии на база на международни спогодби Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-скъпото вино в света се произвежда в Испания и бутилката струва 25 000 евро

21/12/2017 WORLD BG

Най-скъпото вино в света се произвежда в Испания, по-точно в селцето Лас Педронйерас, в близост до град Куенка. Всяка бутилка струва 25 000 евро и годишно се произвеждат само 150 броя. Марката на виното е Последни

НАЧАЛО

Посланикът на САЩ и дипломати от посолството на Полша рецитират „Върви, народе възродени” (видео)

24/05/2017 WORLD BG

Посланикът на САЩ и дипломати от посолството на Полша в България рецитират „Върви, народе възродени”. С тази инициатива дипломатите ни поздравяват по случай 24 май – Денят на българската просвета, култура и писменост. Полските дипломати, Последни

Be the first to comment

Вашият коментар