Елена Поптодорова разказа своята версия за случилото се на летището във Варшава

Ето какво разказа Елена Поптодорова пред БГНЕС за случилото се летището във Варшава:

„Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен здравословен проблем на майка ми, която е на 90 години. За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по- тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах. Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи.

Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си“.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на Министерството на външните работи на Република България. Има 41 години и 9 месеца трудов стаж във ведомството, където е оглавявала няколко дирекции. Поптодорова е дипломат от кариерата и рангът ѝ е посланик. Това ѝ дава право на пожизнен дипломатически паспорт, с който се е легитимирала пред полските власти на летището във Варшава.

На 27 февруари американският Government Properties Income Trust, намиращ се в Нютън, щата Масачузетс съобщи, че Елена Поптодорова вече е член на борда на тръста. Тя остане на тази длъжност до 2018 г., когато е събранието на акционерите.

Преди промените от 1989 г. тя е личен преводач на Тодор Живков.

След първите свободни избори през 1990 г. Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България. Има два мандата като посланик на Република България във Вашингтон, САЩ.

Полските власти aрестуваха бившия посланик на България в САЩ

Be the first to comment

Вашият коментар