Българин почина след трудов инцидент в Германия

Българин почина след трудов инцидент в Германия. На 29 юни пострадалият Калин Кючуков, родом от село Жълти бряг, Хасково е почиствал подстанция на електроцентрала край Дармщат, Германия. Направена проверка била причината Калин и двама негови колеги да се върнат в централата след приключването на работния ден. Те влезли в опасното помещение с високо напрежение без оторизиран придружител, който да изключи електрозахранването. Още при отварянето на вратата избухнал пожар, от който Калин е получил тежки изгаряния.

Веднага след инцидента пострадалият е закаран в клиниката в град Людвигсхафен, където се установява, че обгарянията по тялото му са били около 40% от първа до трета степен. На 10 септември той е починал в болницата.

„Заради следствената тайна досега нямахме право да говорим за случая, криминалистите не ни съобщават името на фирмата и нейния шеф, а трудовият договор на момчето е неоткриваем дори за разследващите“, разказа пред БГНЕС Ирина Коруйкова, лицензирана преводачка и придружителка на българи мигранти в Германия.

Калин Кючуков близо пет години е работел в българска бригада, наета от фирмата на турски гастарбайтер в Германия, която извършвала почистване на различни видове помещения. Въпросната фирма е получила поръчката като подизпълнител от немската „Полигон Ватро“, която пък има договор за специфични почиствания с енергийната компания, собственик на електроцентралата.

Погребението на Кючуков ще бъде на родна земя, а разходите по транспортирането на тялото му ще бъдат поети от германска застрахователна компания.

24 годишна българка и синът ѝ са убити в Германия

седмичната почивка
ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Германия окончателно забрани седмичната почивка на професионалните шофьори да протича в кабината на камиона.

04/02/2017 WORLD BG

През октомври миналата година в парламента на Германия беше внесен законопроект , с който да се забрани седмичната почивка (45 часа) на професионалните шофьори да протича на борда на превозното средство. На 26 януари 2017 Последни

БЪЛГАРИЯ

Българите в чужбина са изпратили над 1,4 млрд. лева на роднините си в България през 2016 г.

24/12/2016 WORLD BG

Над 1 милиард и 400 милиона лева са изпратили българите зад граница на близки и роднини у нас през тази година. Това показват данните на Българската народна банка. Сумата е по-голяма отколкото миналата година. Със Последни

ОБЩЕСТВО

Държавите с най-високо качество на живот

03/06/2017 WORLD BG

Държавите с най-високо качество на живот се определят от проучването „Всеобхватен индекс за развитие” (Inclusive Development Index), представено на Световния икономически форум в Давос. В него се сравняват показателите на 109 държави по 12 ключови Последни

Be the first to comment

Вашият коментар