Българин почина след трудов инцидент в Германия

Българин почина след трудов инцидент в Германия. На 29 юни пострадалият Калин Кючуков, родом от село Жълти бряг, Хасково е почиствал подстанция на електроцентрала край Дармщат, Германия. Направена проверка била причината Калин и двама негови колеги да се върнат в централата след приключването на работния ден. Те влезли в опасното помещение с високо напрежение без оторизиран придружител, който да изключи електрозахранването. Още при отварянето на вратата избухнал пожар, от който Калин е получил тежки изгаряния.

Веднага след инцидента пострадалият е закаран в клиниката в град Людвигсхафен, където се установява, че обгарянията по тялото му са били около 40% от първа до трета степен. На 10 септември той е починал в болницата.

„Заради следствената тайна досега нямахме право да говорим за случая, криминалистите не ни съобщават името на фирмата и нейния шеф, а трудовият договор на момчето е неоткриваем дори за разследващите“, разказа пред БГНЕС Ирина Коруйкова, лицензирана преводачка и придружителка на българи мигранти в Германия.

Калин Кючуков близо пет години е работел в българска бригада, наета от фирмата на турски гастарбайтер в Германия, която извършвала почистване на различни видове помещения. Въпросната фирма е получила поръчката като подизпълнител от немската „Полигон Ватро“, която пък има договор за специфични почиствания с енергийната компания, собственик на електроцентралата.

Погребението на Кючуков ще бъде на родна земя, а разходите по транспортирането на тялото му ще бъдат поети от германска застрахователна компания.

24 годишна българка и синът ѝ са убити в Германия

Be the first to comment

Вашият коментар