Ryanair отново сменя правилата за ръчния багаж

полетите

Ryanair отново сменя правилата за ръчния багаж, заявиха вчера от ирландската нискотарифна компания. От 1 ноември 2018 г. ръчният багаж, който тежи до 10 кг и е безплатен в момента, ще струва между 6 и 10 евро.

Новата вътрешна политика на авиокомпанията Ryanair ще позволява на пътниците да качват на борда на самолета само малка чанта, която да се побира под предната седалка. За клиентите, обаче, които са закупили билетите си, включвайки услугата „priority”, 10 килограмовия багаж ще остане безплатен. Всички останали ще могат да си закупят такъв багаж за 8 евро в момента на резервирането на полета.

От компанията са заявили, че новата мярка е предприета заради закъсненията на полетите, причинени от обработването на безплатния 10 килограмов багаж на пътниците, както и от факта, че много от тях не спазват размерите и се явяват с по-големи куфари.

Смяната на правилата за ръчния багаж ще засегне и клиентите, които са направили или ще направят своята резервация преди 1 ноември 2018 г. Пътниците, които искат да носят такъв багаж ще трябва да доплатят за услугата „priority” 8 евро или да включат в билета си малък куфар за 10 евро.

RYANAIR въвежда студентски намаления

Мълния удари крило на самолет Ryanair малко преди да кацне на летището в Ибиса

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар