Президентът на ФК „Реал Мадрид“ получи пакет, съдържащ бял прах

Днес по обяд Президентът на ФК „Реал Мадрид“ е получил пакет, съдържащ бял прах.

По- късно полицейските служители за обезвреждане на химически и биологични вещества са били вдигнати под тревога заради получения подозрителен пакет на стадиона „Сантиаго Бернабеу”. Пакета е изпратен от Италия и е съдържал бял прах.

Пакетът е бил преминал без проблем през скенера за сигурност на стадиона, но в последствие, слагайки печата за сигурност, на служителя му е направило впечатление, че от пратката излиза бял прах. След няколкочасово объркване към 17 часа от администрацията на стадиона са решили да се обадят в полицията.

Съдържанието на пакета е наложило да се активира аварийния протокол за защита на населението от биологични атаки.

Пристигналите служители за обезвреждане на химически и биологични вещества са започнали веднага да изследват съдържанието на опаковката и са започнали съответните процеси за дезинфекция.

В момента ситуацията е под контрол. Всички служители, които са били вътре в стадиона са били подложени на процедурите по протокола за сигурност и са били дезинфекцирани със специални маркучи.

„Днес към 13 часа беше получен пакет, адресиран до президента на футболен клуб „Реал Мадрид” Флорентино Перес”, заяви Хосе Рамон де ла Морена.

Случаят се разследва.

Испанската полиция арестува футболист на “Атлетико Мадрид”

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Каталуния въвежда Гарантиран базов доход

16/05/2017 WORLD BG

Въвеждането на Гарантиран базов доход ще струва на каталунското правителство между 500 и 600 милиона евро годишно. Той ще премине през преходен период от 3 години, за да достигне до 664 евро през 2020 г. Последни

регистрация на автомобил
ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Социално-осигурителни права в Европейския съюз- електронни формуляри

09/12/2016 WORLD BG

Формуляри за удостоверяване на Вашето положение и социално-осигурителни права по отношение на обезщетенията (социалната сигурност), когато се местите в рамките на ЕС. Тези формуляри са полезни, за да можете да упражнявате Вашите права за социални Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Чужденците в Испания се интересуват повече от живота в страната, отколкото да научат езика

02/11/2017 WORLD BG

Чужденците в Испания се интересуват повече от живота в страната, отколкото да научат езика. Така изглежда изнесената от правителството статистика за чужденците, които кандидатстват за испанска националност. 96% от чужденците в Испания се представят успешно Последни

Be the first to comment

Вашият коментар