Президентът на ФК „Реал Мадрид“ получи пакет, съдържащ бял прах

Днес по обяд Президентът на ФК „Реал Мадрид“ е получил пакет, съдържащ бял прах.

По- късно полицейските служители за обезвреждане на химически и биологични вещества са били вдигнати под тревога заради получения подозрителен пакет на стадиона „Сантиаго Бернабеу”. Пакета е изпратен от Италия и е съдържал бял прах.

Пакетът е бил преминал без проблем през скенера за сигурност на стадиона, но в последствие, слагайки печата за сигурност, на служителя му е направило впечатление, че от пратката излиза бял прах. След няколкочасово объркване към 17 часа от администрацията на стадиона са решили да се обадят в полицията.

Съдържанието на пакета е наложило да се активира аварийния протокол за защита на населението от биологични атаки.

Пристигналите служители за обезвреждане на химически и биологични вещества са започнали веднага да изследват съдържанието на опаковката и са започнали съответните процеси за дезинфекция.

В момента ситуацията е под контрол. Всички служители, които са били вътре в стадиона са били подложени на процедурите по протокола за сигурност и са били дезинфекцирани със специални маркучи.

„Днес към 13 часа беше получен пакет, адресиран до президента на футболен клуб „Реал Мадрид” Флорентино Перес”, заяви Хосе Рамон де ла Морена.

Случаят се разследва.

Испанската полиция арестува футболист на “Атлетико Мадрид”

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

1 197 човека са загинали в катастрофи по пътищата на Испания през 2017 година

03/01/2018 WORLD BG

1 197 човека са загинали в катастрофи по пътищата на Испания през изминалата година, което е с 36 души повече в сравнение с 2016 г. когато жертвите са били 1 161, и съставя най-лошата статистика Последни

първото бебе за 2017 година
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанска банка подарява по 2 000 евро на децата, които са родени в новогодишната нощ

01/01/2018 WORLD BG

За девета поредна година испанска банка подарява по 2 000 евро на първите деца, родени в новогодишната нощ. Каталунската банка CaixaBank отново ще проведе кампанията „Новородени”, чиято цел е да се насърчат родителите да откриват Последни

БЪЛГАРИЯ

Българите в чужбина проявяват все по-голям интерес към завръщане в родината

05/09/2017 WORLD BG

Българите в чужбина проявяват все по-голям интерес към завръщане в родината- това е заключението на организаторите на форума „Кариера в България“, проведен на 5 септември 2017 г. в Интер Експо Център в София. В последните Последни

Be the first to comment

Вашият коментар