Президентът на ФК „Реал Мадрид“ получи пакет, съдържащ бял прах

Днес по обяд Президентът на ФК „Реал Мадрид“ е получил пакет, съдържащ бял прах.

По- късно полицейските служители за обезвреждане на химически и биологични вещества са били вдигнати под тревога заради получения подозрителен пакет на стадиона „Сантиаго Бернабеу”. Пакета е изпратен от Италия и е съдържал бял прах.

Пакетът е бил преминал без проблем през скенера за сигурност на стадиона, но в последствие, слагайки печата за сигурност, на служителя му е направило впечатление, че от пратката излиза бял прах. След няколкочасово объркване към 17 часа от администрацията на стадиона са решили да се обадят в полицията.

Съдържанието на пакета е наложило да се активира аварийния протокол за защита на населението от биологични атаки.

Пристигналите служители за обезвреждане на химически и биологични вещества са започнали веднага да изследват съдържанието на опаковката и са започнали съответните процеси за дезинфекция.

В момента ситуацията е под контрол. Всички служители, които са били вътре в стадиона са били подложени на процедурите по протокола за сигурност и са били дезинфекцирани със специални маркучи.

„Днес към 13 часа беше получен пакет, адресиран до президента на футболен клуб „Реал Мадрид” Флорентино Перес”, заяви Хосе Рамон де ла Морена.

Случаят се разследва.

Испанската полиция арестува футболист на “Атлетико Мадрид”

Be the first to comment

Вашият коментар