Престрелка в центъра на Париж. Двама полицаи са убити

При престрелка в центъра на Париж има убит полицай, а друг е бил тежко ранен. Той е бил уцелен в главата и по- късно е починал.

Около 21 часа местно време към двамата патрулиращи полицаи на Шанз Зелизе се е приближил мъж, който е започнал да стреля с автомат. Нападалят е бил застрелян след като е убил единия от полицаите и ранил другия. По информация на Le Parisien стрелбата е станала между спирките на метрото Franklin-Roosevelt и Georges V в близост до магазин на Marks&Spencer. Предполага се, че е възможно нападателят да има съучастник и той да се укрива в магазина.

Според очевидци, обаче, нападелите са били повече от двама. Причините за стрелбата все още не са известни.

Хората, намиращи се в района са били евауирани. Двете станции на метрото са затворени. Полицията е отцепила булеварда Шанз Зелизе и още няколко улици в централната част на френската столица. На мястото на инцидента има над 20 полицейски коли, а един вертолет кръжи над района.

Някои от френските медии твърдят, че става въпрос за терористична атака, а според други за въоръжен грабеж.
От френското вътрешно министерство призовават гражданите да избягват района.

Нападението се случва три дни преди президентските избори във Франция- страната, която през последната година претърпя няколко екстремистки атаки.

Бомба избухна в клон на банка в Атина

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Изразходваха 2 000 000 стръка цветя за битката с цветята във Валенсия

05/08/2017 WORLD BG

Битката с цветята във Валенсия е колоритен, ежегоден празник, който се провежда в последната неделя на месец юли и с него се закрива големия юлски панаир на града. Тази година за събитието бяха изразходвани 2 Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

1 893 бензиностанции в Испания продават дизел на цена под 1 €

03/07/2017 WORLD BG

1.893 бензиностанции в Испания продават дизел на цена под 1 €. Те представляват 19% от общия брой бензиностанции на полуострова и Балеарските острови. Извън тази статистика остават бензиностанциите на Канарските острови заради специалните данъчни облекчения Последни

Leave a Reply