Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа

Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа. От официалното съобщение става ясно, че Районната прокуратура в Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на испански гражданин, обвиняем за три кражби във врачанското село Бутан.

Чужденецът е обвинен задочно през ноември м.г. за това, че в периода от 18 януари до 12 септември 2016 година е извършил три кражби от чужд имот, съобщиха от Прокуратурата, цитирани от БНТ.

В два от случаите испанецът е действал като посредствен извършител чрез двама жители на село Бутан. Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че негов сънародник от град Малага е починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село – с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки.

Испанецът поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.
След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.

При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.

Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 10 години.

Екстрадираха 8 българи в Испания (видео)

ОБЩЕСТВО

Държавите с най-високо качество на живот

03/06/2017 WORLD BG

Държавите с най-високо качество на живот се определят от проучването „Всеобхватен индекс за развитие” (Inclusive Development Index), представено на Световния икономически форум в Давос. В него се сравняват показателите на 109 държави по 12 ключови Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Цената на тока в Испания скочи с 12%, но остава по-ниска в сравнение с другите страни от ЕС

10/11/2017 WORLD BG

Съгласно последните данни на Министерството на енергетиката, цената на електрическата енергия за крайния потребител в Испания през периода януари-октомври 2017 година e скочила с 12% в сравнение със същия период на миналата година, но все Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Таксите в детските градини в Испания

09/05/2017 WORLD BG

Таксите за детските градини в Испания са много различни. Те варират от 133 евро до 460 евро на месец. Зависят от храненето, продължителността на престоя на детето и доходите на родителите. Определят се от правителствата Последни

Be the first to comment

Вашият коментар