Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа

Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа. От официалното съобщение става ясно, че Районната прокуратура в Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на испански гражданин, обвиняем за три кражби във врачанското село Бутан.

Чужденецът е обвинен задочно през ноември м.г. за това, че в периода от 18 януари до 12 септември 2016 година е извършил три кражби от чужд имот, съобщиха от Прокуратурата, цитирани от БНТ.

В два от случаите испанецът е действал като посредствен извършител чрез двама жители на село Бутан. Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че негов сънародник от град Малага е починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село – с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки.

Испанецът поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.
След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.

При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.

Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 10 години.

Екстрадираха 8 българи в Испания (видео)

най-тясната къща
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-тясната къща в Европа се намира в Испания (видео)

18/12/2016 WORLD BG

Най-тясната къща в Европа се намира в центъра на град Валенсия, Испания- на площад ” Лопе де Вега” в квартал „Ел Меркат”. От там ежедневно преминават стотици хора, за да се снимат пред нея. Фасадата Последни

NIE- удостоверение за временна регистрация
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

NIE-временно удостоверение за регистрация на европейски гражданин в Испания

31/03/2017 WORLD BG

NIE-временно удостоверение за регистрация на европейски гражданин в Испания или Идентификационен номер на чужденец. Гражданите на държава-членка на Европейския съюз или друга държава от Европейското икономическо пространство могат да пребивават на територията на Испания неограничено Последни

най- добрите марки зехтин
НАЧАЛО

Най- добрите марки зехтин в света са испански

21/01/2017 WORLD BG

Най- добрите марки зехтин се правят от зелената маслина. Почвата в Андалусия и нейния климат са много блгоприятни за отглеждането на зелената маслина, която се явява първото звено от производствената верига на зехтина. Производството на Последни

Be the first to comment

Вашият коментар