Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа

Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа. От официалното съобщение става ясно, че Районната прокуратура в Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на испански гражданин, обвиняем за три кражби във врачанското село Бутан.

Чужденецът е обвинен задочно през ноември м.г. за това, че в периода от 18 януари до 12 септември 2016 година е извършил три кражби от чужд имот, съобщиха от Прокуратурата, цитирани от БНТ.

В два от случаите испанецът е действал като посредствен извършител чрез двама жители на село Бутан. Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че негов сънародник от град Малага е починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село – с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки.

Испанецът поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.
След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.

При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.

Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 10 години.

Екстрадираха 8 българи в Испания (видео)

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Намаляват седмичната почивка на професионалните шофьори от 45 на 24 часа за целия ЕС

24/05/2017 WORLD BG

Намаляват седмичната почивка на професионалните шофьори от 45 на 24 часа за целия ЕС, изменяйки Регламент 561/2006, регулиращ работата и почивката на професионалните шофьори. Европейската комисия ще представи своя инициатива, която преди се е наричала Последни

НАЧАЛО

Каталунците масово теглят парите си от напусналите областта каталунски банки

21/10/2017 WORLD BG

Каталунският сепаратизъм сложи на прицел двете най-големи каталунски банки. Организациите Òmnium Cultural и Национална каталунска асамблея, които са лидерите на сепаратисткото движение в областта, призоваха последователите си масово да теглят спестяванията си от 5-те най-големи Последни

БЪЛГАРИЯ

131 години от началото на Сръбско- българската война

14/11/2016 WORLD BG

Сръбско-българската война започва на 14 ноември (2 ноември стар стил) 1885 г., когато Сърбия, недоволна от осъщественото Съединение на Княжество България с Източна Румелия, обявява война на България. Българската победа в тази кратка война, наричана Последни

Leave a Reply