Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа

Българската прокуратура издирва испанец из цяла Европа. От официалното съобщение става ясно, че Районната прокуратура в Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на испански гражданин, обвиняем за три кражби във врачанското село Бутан.

Чужденецът е обвинен задочно през ноември м.г. за това, че в периода от 18 януари до 12 септември 2016 година е извършил три кражби от чужд имот, съобщиха от Прокуратурата, цитирани от БНТ.

В два от случаите испанецът е действал като посредствен извършител чрез двама жители на село Бутан. Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че негов сънародник от град Малага е починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село – с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки.

Испанецът поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.
След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.

При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.

Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 10 години.

Екстрадираха 8 българи в Испания (видео)

запор на банковите сметки в чужбина
БЪЛГАРИЯ

Запор на банковите сметки в чужбина за натрупани дългове в България

26/01/2017 WORLD BG

Посредством запор на банковите сметки в чужбина за дългове в България се цели улесняване на трансграничното събиране на вземания по граждански и търговски дела. Кредиторите ще могат да искат от съда издаване на европейска заповед Последни

ЛЮБОПИТНО

Най-коментираната туристическа атракция в света се намира в Испания

23/04/2017 WORLD BG

Най-коментираната туристическа атракция в света е барселонския храм „Саграда Фамилия”, който изпреварва в класацията парижската „Айфелова кула” и ню-йоркския „Сентръл парк”. Популярността на „Саграда Фамилия” продължава да расте извън Испания. Уникалната сграда бе посетена от Последни

НАЧАЛО

Почина дългогодишният кубински лидер Фидел Кастро

26/11/2016 WORLD BG

Информацията бе потвърдена от Раул Кастро, брат на легендарния политик. Кастро е издъхнал в петък вечер в дома си в столицата Хавана на 90 годишна възраст. „Командирът на кубинската революция почина в 22:29 тази вечер“ Последни

Leave a Reply