Пуснаха на свобода единствения заподозрян за атентата в Берлин

Берлин

Германската прокуратура съобщи, че единственият заподозрян за смъртоносния атентат в Берлин е бил освободен. Причината е, че не разполагат с достатъчно уличаващи доказателства, за да оставят в затвора пакистанеца, за когото се предполагаше, че е управлявал камиона, който връхлетя в коледния базар, убивайки 12 души и ранявайки 48.

„Според резултатите, от проведените досега разследвания, не съществува никакво подозрение срещу обвиняемия,“ добавят от прокуратурата. 23 годишния мъж, пребиваващ в бежанския приют в един от хангарите на бившето летище Темпелхоф, е дал много информация по време на разпитите, но категорично е отрекъл участие в атентата.

Очевидци са видели шофьора на камиона да бяга от местопрестъплението, но в преследването му има пропуски. Всички анализи, извършени за доказване присъствието на задържания в кабината на камиона не са дали резултат и това обосновава освобождаването му.

Младият пакистанец, който е регистриран в полицията за незначителни престъпления без терористична нишка, е бил арестуван от полицейска патрулна кола на около два километра от мястото на атентата, в близост до Колоната на победата, която се намира в централната Tiergarten.

Както бе обяснено от вътрешния министър Томас де Мезиер, мъжът е влязъл в Германия на 31 декември 2015 година, след като е преминал по балканския маршрут. В Берлин е пристигнал през февруари 2016 година.

Рано тази сутрин 250 агенти на специалните полицейски сили са обискирали приюта, където е живеел задържания, но не са намерили нищо уличаващо.

В официално изявление, германският канцлер Ангела Меркел, която е силно критикувана за гостоприемната си политика за бежанците, е признала, че би било „особено неприемливо“, ако се потвърди, че авторът на атаката, в която са загинали дванадесет души е човек, който е потърсил убежище в Германия.

Източник: Antena 3

Увеличава се броя на жертвите в Берлин, атентаторът е бежанец от пакистан

Трагедията в Берлин е атентат, Ислямска държава пое отговорността

ЛЮБОПИТНО

Представиха камиона на бъдещето

21/11/2017 WORLD BG

След като на два пъти отлагаше представянето на камиона на бъдещето, Tesla Motors представи дългоочаквания Semi, който наистина притежава уникални характеристики. Електрическият влекач може да измине до 500 мили (800 км), като тегли 36 тона Последни

БЪЛГАРИЯ

Правен казус: къде трябва да живее дете на разделени родители, които живеят в различни държави

29/11/2016 WORLD BG

Къде трябва да живее дете на разделени родители, които живеят в различни държави? Когато родителите на едно дете са разделени и не могат да постигнат съгласие при кого от двамата детето ще живее и кога Последни

facebook
ЛЮБОПИТНО

Фейсбук ни удължава живота

02/11/2016 WORLD BG

Едно изследване на социолози от калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) е стигнало до заключението, че умерената употреба на социалната мрежа Facebook може да бъде свързана с увеличаване на продължителността на живота, съобщава „Antena 3“. Последни

Leave a Reply