Пуснаха на свобода единствения заподозрян за атентата в Берлин

Берлин

Германската прокуратура съобщи, че единственият заподозрян за смъртоносния атентат в Берлин е бил освободен. Причината е, че не разполагат с достатъчно уличаващи доказателства, за да оставят в затвора пакистанеца, за когото се предполагаше, че е управлявал камиона, който връхлетя в коледния базар, убивайки 12 души и ранявайки 48.

„Според резултатите, от проведените досега разследвания, не съществува никакво подозрение срещу обвиняемия,“ добавят от прокуратурата. 23 годишния мъж, пребиваващ в бежанския приют в един от хангарите на бившето летище Темпелхоф, е дал много информация по време на разпитите, но категорично е отрекъл участие в атентата.

Очевидци са видели шофьора на камиона да бяга от местопрестъплението, но в преследването му има пропуски. Всички анализи, извършени за доказване присъствието на задържания в кабината на камиона не са дали резултат и това обосновава освобождаването му.

Младият пакистанец, който е регистриран в полицията за незначителни престъпления без терористична нишка, е бил арестуван от полицейска патрулна кола на около два километра от мястото на атентата, в близост до Колоната на победата, която се намира в централната Tiergarten.

Както бе обяснено от вътрешния министър Томас де Мезиер, мъжът е влязъл в Германия на 31 декември 2015 година, след като е преминал по балканския маршрут. В Берлин е пристигнал през февруари 2016 година.

Рано тази сутрин 250 агенти на специалните полицейски сили са обискирали приюта, където е живеел задържания, но не са намерили нищо уличаващо.

В официално изявление, германският канцлер Ангела Меркел, която е силно критикувана за гостоприемната си политика за бежанците, е признала, че би било „особено неприемливо“, ако се потвърди, че авторът на атаката, в която са загинали дванадесет души е човек, който е потърсил убежище в Германия.

Източник: Antena 3

Увеличава се броя на жертвите в Берлин, атентаторът е бежанец от пакистан

Трагедията в Берлин е атентат, Ислямска държава пое отговорността

НОВИНИ

Французите на бунт срещу испанското вино

30/03/2017 WORLD BG

В четвъртък, в три супермаркета винопроизводители от южната част на Франция са счупили десетки бутилки вино, произведено в Испания и други страни от ЕС. Действието им е в знак на протест срещу подвеждащите етикети, които Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Нови лични карти и паспорти от началото на 2018 г.

31/05/2017 WORLD BG

Българските граждани ще имат нови лични карти и паспорти от началото на 2018 г., след като парламента прие на второ четене промените в Закона за българските лични документи. В новите лични карти и паспорти ще Последни

ЛЮБОПИТНО

Най-големият басейн в света (видео)

18/11/2016 WORLD BG

Най-големият басейн в света е дълъг повече от 1 километър и се намира в Чили. Курортът e Сан Алфонсо дел Мар, разположен на 90 километра от Сантяго в Алгаробо и е едно от най-впечатляващите съоръжения, Последни

Leave a Reply