Със сълзи в очите Рафаел Надал вдигна за 10-ти път купата на тенис- турнира „Ролан Гарос” (видео)

Испанският тенисист Рафаел Надал победи швейцареца Стан Вавринкa на финала на тенис- турнира „Ролан Гарос” и за десети път стана носител на купата на Френч Оупън.

Финалният мач, който се състоя днес бе спечелен от Надал с 6:2, 6:3, 6:1. За 31 годишния испански тенисист това е 15 титла от Големия шлем в сингъла.

До момента рекордът по печелене на едно и също първенство от Големия шлем се държи от австралийската тенисистка Маргарет Корт. Става на въпрос за Откритото първенство на Австралия, в което тя е побеждавала 11 пъти.

„Това наистина е невероятно. Победа за десети път е нещо много, много специално! Не мога да опиша чувствата си. Това е трудно да се сравни с други турнири, но нервите и адреналин, които чувствам са несравними с други състезания, “ заяви Надал веднага след победата пред Франс Прес.

Статуя на Рафаел Надал ще бъде поставена на турнира „Ролан Гарос“

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Узаконяване на новородено дете в Испания, чиито родители са български граждани

20/03/2017 WORLD BG

Всяко новородено дете в Испания получава испански акт за раждане, въпреки че родителите са български граждани. Испанският акт за раждане е първата стъпка към узаконяването на бебето, но всъщност той има ограничени функции. Причината е, Последни

Fitur
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

FITUR ще превърне Мадрид в световна столица на туризма

15/01/2017 WORLD BG

За тридесет и седми път панаирът „FITUR“ ще превърне Мадрид в световна столица на туризма. Мероприятието ще се проведе между 18 и 22 януари 2017 година и по традиция там ще бъдат представени най-новите предложения Последни

Be the first to comment

Вашият коментар