Испанският премиер Мариано Рахой заминава на официално посещение в САЩ

Днес испанският премиер Мариано Рахой заминава на официално посещение в САЩ. Срещата с американския президент Доналд Тръмп ще бъде на 26 септември в Белия дом. Посещението на Рахой във Вашингтон се извършва пет дни преди провеждането на обявения от Конституционния съд на Испания референдум за независимост на Каталуния и се очаква Доналд Тръмп да се произнесе по този въпрос.

Мариано Рахой ще пристигне днес в САЩ и ще бъде посрещнат като специален гост. Американският държавен глава е поканил испанския премиер да отседне в Blair House- официалната резиденция за гости на президента на САЩ.
Утре Рахой ще се срещне насаме с Тръмп в Овалния кабинет на Белия дом, след което двамата лидери ще имат работна закуска заедно с испанската делегация и членове на американското правителство. Накрая е предвидена съвместна пресконференция в градината Rose Garden.

Лидерите на Испания и САЩ се срещат официално за първи път, но те няколко пъти са провеждали разговори по телефона и два пъти са се засичали на големи международни срещи: на НАТО в Брюксел през месец май тази година и на G20 в Хамбург през месец юли.

Мариано Рахой иска Бойко Борисов отново да е премиер на България

Испанският премиер Мариано Рахой смята, че е дошло времето да се въведе единна данъчна система в ЕС

Be the first to comment

Вашият коментар