Да видиш родината си след 5 години в чужбина благодарение на медийна кампания

Снимката е случайна.

Да видиш родината си след 5 години в чужбина благодарение на медийна кампания. Това преживя семейство Илина и Желез Стефанови, които живеят в Съединените щати вече повече от 10 години. На връх Стефановден те са пристигнали в София заедно с двете си деца – близнаците – Джеймс и Джордж, които видяха България за първи път и прегърнаха близките си тук. Семейството е в България благодарение на кампанията на Бг Радио „Ела си у дома и #Благодари за Коледа“, организирана от БГ Радио и Coca-Cola! Заедно с Наско от „Любими песни за любими хора“ и репортери на БГ Радио, на Терминал 2 на летище София изненада за семейството са били приготвили и Михаела Филева с китариста Васил Крумов, които направили момента на посрещането още по-незабравим за семейството с някои от любимите им български песни, изпълнени на живо на летището! Първата българска песен, която семейството чу на българска земя, е била „Я кажи ми, облаче ле бяло“ изпълнена от усмихнатата Михаела Филева.

На летище София семейство Стефанови е било посрещнато и от двама именници – дядо Стефан и малкия Стефан, който за първи път се е срещнал със своите първи братовчеди Джейсън и Джордж на родна земя.

Навръх студентския празник, на 8 декември в „Любими песни за любими хора“ е била изтеглена томболата, която е определила името на победителите във втората кампанията. Щастливата новина, че ще пътува със семейството си за България за Коледа е била за Илина Стефанов, която живее в Чикаго, САЩ заедно със съпруга си Желяз Стефанов и синовете им – близнаците Джейсън и Джордж.

Ето какво е написала Илина в писмото, с което се е регистрирала за участие в кампанията:

Здравейте, С моето семейство живеем в САЩ от дълго време и от 5 години не сме стъпвали на родна земя. През тези 5 години се случиха много неща- родиха се нашите прекрасни дечица, но си отидоха моята баба и дядо. Нямахме шанса за последно да благодарим на тях, за това че сме това което сме благодарение на тяхното присъствие в живота ни. Жените на снимките са бабата на моя съпруг и моята друга баба. Бихме били безкрайно щастливи ако в най -светлите семейни празници можем да ги видим прегърнали своите правнуци за първи път . Да ги прегърнем и благодарим за приноса им към изграждането ни като личности.

Илина е била регистрирана под номер 198 от общо 328 участника в кампанията „У дома за Коледа“, чиято цел бе да събере едно българско семейство разделено от

граници и океани в родината за празниците. Името ѝ бе изтеглено на произволен принцип чрез сайта за произволно генериране на номера random.org в присъствието на официални лица от екипа на БГ Радио.

По време на вълнуващия телефонен разговор Илина е споделила, че в този ден, на 8 декември, семейството празнува два повода – годишнина от деня, от който Илина и Желез са двойка и рожден ден на майката на Илина и това е най-прекрасния подарък за семейните празници. Илина и Желез не са се връщали в България от 5 години, а децата им, близнаците Джейсън и Джордж, никога не са стъпвали в родината на своите родители и не познават своите пра-баби. Момченцата са навършили 4 години ден преди Бъдни Вечер, на 23 декември. Желез работи в транспортна компания, а Илина работи като счетоводител.

Българите в Испания: Защо избягахме от България? (видео)

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанският град, в който се пресели почти цяло българско село заедно с кмета

22/07/2017 WORLD BG

Испанският град, в който се пресели почти цялото българско село заедно с кмета се казва Барбастро. Намира се на североизток от град Сарагоса. А опустялото българско село е Стоманево, намиращо се в Родопите. За тази Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанците са намалили задълженията си и са увеличили спестяванията си по време на кризата

18/04/2017 WORLD BG

Личното финансово богатство на домакинствата в Испания се възстановява. През 2016 г. то възлиза на 1,32 трилиона евро, което е увеличение с 3% спрямо 2015 година, съобщава Централната банка на Испания. Тези цифри показват, че Последни

НАЧАЛО

Ердоган: Европейският съюз ще докаже, че поддържа терористите ако прекрати преговорите с Турция

23/11/2016 WORLD BG

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че евентуално решение на Европейския парламент за прекратяване на преговорите за присъединяване на страната му към Евросъюза няма да има никакво значение за турците. Решението само ще покаже, Последни

Leave a Reply