Румънската полиция е задържала 3 българи при опит да преведат през границата 19 имигранта

Румънската гранична полиция залови 3 българи при опит да вкарат в страната група от 19 имигранта с иракска националност. Нарушителите са преминали сами с лодка през река Дунав, а българите са ги чакали на румънския бряг. Уговорката е била мигрантите да бъдат откарани до Шенгенското пространство, като за пътуването те били платили общо 19 000 евро, съобщава БНТ.

Инцидентът е станал по време на мисия за борба с нелегалната миграция на гранични полицаи от южния окръг Долж. Те забелязали два автомобила, които потегляли от брега на река Дунав. Полицаите се опитали да спрат автомобилите, но шофьорите пренебрегнали сигналите им и продължили да се движат с голяма скорост.

След преследване в продължение на 12 километра един от автомобилите с българска регистрация бил спрян. В купето и багажника му били открити 12 иракски граждани – 7 възрастни и 5 деца. Шофьорът се опитал да избяга, но бил заловен от полицаите.

Същевременно полицаите от Калафат успели да задържат и другия автомобил, също с българска регистрация. Намиращите се в него двама български граждани и седем иракчани – 5 мъже, една жена и едно дете – се опитали да избягат, но били заловени.

Български шофьор на тир е арестуван в Испания за нелегално превозване на мигранти

Be the first to comment

Вашият коментар