Русия спретна срахотна дипломатическа шега, която смрази целия свят (видео)

По случай 1 април- денят на шегата от руското Външно министерство се чуваше: „За да използвате услугите на руски хакери натиснете 2“.

С високото чувството за хумор, характерно за този ден, руското външно министерство публикува видеоклип в мрежата, където се чува как телефонен оператор с човешки глас предлага различни варианти за обаждането, едно от които е:

„За намеса в изборите натиснете 1 и изчакайте до започването на следващата предизборна кампания”.

На 1 април руското Външно министерство демонстрира страхотно чувство за хумор, с което отговори на западните обвинения, за намеса на изборите в САЩ или в други международни проблеми, като например BREXIT.

Следвайки традицията на много страни, които на 1 април празнуват деня на шегата на страницата на руското Външно министерство във Facebook беше публикувано видео със заглавие „Телефонен секретар на руските дипломатически мисии“.

Въпросният телефонен секретар първо говори на руски, а след това и на английски и започва с думите:

„Току що се свързахте с руското посолство, Вашето обаждане е много важно за нас”.

В последствие секретарят предлага само три варианта за провеждане на разговора:

„За да се свържете с руски дипломат на политическата партия- опонент, натиснете 1. За да използвате услугите на руските хакери, натиснете 2. За заявка за руска намеса в парламентарни или президентски избори натиснете 3 и изчакайте до следващата предизборната кампания.“

Съобщението завършва с думите, че „всички обаждания ще бъдат записани с цел подобряване на качеството на предлаганите услуги и насоките за обучението.“

В рамките на няколко часа видеото е било видяно от над 50 000 души и още толкова след като говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова го публикува и на своя профил.

Впоследствие говотителката на руската дипломация публикува друг пост, в който пише. че кореспондент на известна международна информационна агенция е поискал от Министерството на външните работи на Русия официално потвърждение, че видеото с телефонния секретар е шега.

Директорът на американското разузнаването потвърди, че е имало руски кибератаки и намеса в изборите

САЩ гонят 35 руски дипломати от Вашингтон и Сан Франциско

Be the first to comment

Вашият коментар