Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер

Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин да прелети през въздушното пространство на северната ни съседка на път за Молдова. Това е наложило самолета да бъде пренасочен към Минск, след като кръжал дълго време над Унгария.

Заради румънското решение са се провалили срещата на Рогозин с президента на Молдова Игор Додон и участието му в събитията по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър в района на Приднестровието.

Според информация на компанията S7 румънската Служба за управление на въздушното движение не е допуснала самолета на Рогозин да премине през въздушното пространство на Румъния, защото на борда се е намирал „човек със санкции“.

По повод случилото се Рогозин е написал в профила си във Фейсбук следното:

„Румънските власти застрашиха живота на пътниците на самолет S7, на жените и децата. Горивото ни стигна до Минск. Очаквайте отговора ни, гадове“.

Румънският военен министър Тутуяну е заявил, че ситуацията не трябва да се превръща в скандал. Просто самолетът не е бил допуснат да прелети, за да се предотвратят „определени враждебни действия“ и да се защити сигурността на страната.

Русия спретна срахотна дипломатическа шега, която смрази целия свят (видео)

Разследват вмешателство на Русия и Китай в референдума за BREXIT

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

33 души са ранени в следствие на авария в увеселителен парк в Испания

16/07/2017 WORLD BG

33 души са ранени в следствие на авария в увеселителен парк в Испания. Инцидентът се е случил днес, в Мадрид, около 14:30 часа в „Parque de Atracciones“, където едното влакче, което точно било направило лупинг, Последни

ОБЩЕСТВО

Испанка е най-възрастният човек в Европа

17/04/2017 WORLD BG

Ана Вела Рубио е родена на 29 октомври 1901 г. в град Кордоба. По професия е била шивачка и от дълги години живее в Каталуния. Тя е призната за най-възрастният човек в Испания и в Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българите в чужбина са изпратили близо 538 млн. евро през първата половина на годината

29/09/2017 WORLD BG

Българите в чужбина са изпратили близо над 1 млрд. лева или 538 млн. евро на близки и роднини в родината. Това са резултатите от справка на Българската народна бака (БНБ) от началото на годината до Последни

Leave a Reply