Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер

Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин да прелети през въздушното пространство на северната ни съседка на път за Молдова. Това е наложило самолета да бъде пренасочен към Минск, след като кръжал дълго време над Унгария.

Заради румънското решение са се провалили срещата на Рогозин с президента на Молдова Игор Додон и участието му в събитията по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър в района на Приднестровието.

Според информация на компанията S7 румънската Служба за управление на въздушното движение не е допуснала самолета на Рогозин да премине през въздушното пространство на Румъния, защото на борда се е намирал „човек със санкции“.

По повод случилото се Рогозин е написал в профила си във Фейсбук следното:

„Румънските власти застрашиха живота на пътниците на самолет S7, на жените и децата. Горивото ни стигна до Минск. Очаквайте отговора ни, гадове“.

Румънският военен министър Тутуяну е заявил, че ситуацията не трябва да се превръща в скандал. Просто самолетът не е бил допуснат да прелети, за да се предотвратят „определени враждебни действия“ и да се защити сигурността на страната.

Русия спретна срахотна дипломатическа шега, която смрази целия свят (видео)

Разследват вмешателство на Русия и Китай в референдума за BREXIT

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Баската терористична групировка ЕТА слага край на военната съпротива

07/04/2017 WORLD BG

Баската терористична групировка ЕТА обяви, че на 8.04. 2017 година ще проведе финалния етап на окончателното разоръжаване на организацията, съобщава ВВС. „ЕТА- баската социалистическа революционна организация за национално освобождение информира международната общност, че с предаването Последни

СВЯТ

16 години от атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк

11/09/2017 WORLD BG

Навършват се 16 години от атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк и Вашингтон, при които загинаха близо 3000 души. На 11 септември 2001 година, светът стана свидетел на безпрецедентно нападение. Два самолета се удариха Последни

Leave a Reply