Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер

Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин да прелети през въздушното пространство на северната ни съседка на път за Молдова. Това е наложило самолета да бъде пренасочен към Минск, след като кръжал дълго време над Унгария.

Заради румънското решение са се провалили срещата на Рогозин с президента на Молдова Игор Додон и участието му в събитията по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър в района на Приднестровието.

Според информация на компанията S7 румънската Служба за управление на въздушното движение не е допуснала самолета на Рогозин да премине през въздушното пространство на Румъния, защото на борда се е намирал „човек със санкции“.

По повод случилото се Рогозин е написал в профила си във Фейсбук следното:

„Румънските власти застрашиха живота на пътниците на самолет S7, на жените и децата. Горивото ни стигна до Минск. Очаквайте отговора ни, гадове“.

Румънският военен министър Тутуяну е заявил, че ситуацията не трябва да се превръща в скандал. Просто самолетът не е бил допуснат да прелети, за да се предотвратят „определени враждебни действия“ и да се защити сигурността на страната.

Русия спретна срахотна дипломатическа шега, която смрази целия свят (видео)

Разследват вмешателство на Русия и Китай в референдума за BREXIT

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какви ще бъдат последствията ако не гласуваме на президентските избори

02/11/2016 WORLD BG

Тази година българският парламент прие закон за въвеждане на задължителното гласуване. Наближават президентските избори и този въпрос тревожи най-много гражданите, особено които са в чужбина. Хората се интересуват дали ще бъдат глобени, ако не отидат Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката

29/10/2017 WORLD BG

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката и го завел в България. Това е решението на Наказателен съд номер 15 в испанския град Памплона. Съдия Диего Бермехо Янгус Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция издирва българин, който е в неизвестност от 12 май

17/05/2017 WORLD BG

Испанската Национална полиция издирва българин на име Гюнер Акиф Али, на 23 години, родом от град Варна. Семейството и приятелите на младежа от Сан Хорхе, Памплона, се свързаха с екипа на WORLDBG.EU с молба да Последни

Leave a Reply