Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер

Русия заплаши Румъния заради отказа ѝ да пропусне самолета с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин да прелети през въздушното пространство на северната ни съседка на път за Молдова. Това е наложило самолета да бъде пренасочен към Минск, след като кръжал дълго време над Унгария.

Заради румънското решение са се провалили срещата на Рогозин с президента на Молдова Игор Додон и участието му в събитията по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър в района на Приднестровието.

Според информация на компанията S7 румънската Служба за управление на въздушното движение не е допуснала самолета на Рогозин да премине през въздушното пространство на Румъния, защото на борда се е намирал „човек със санкции“.

По повод случилото се Рогозин е написал в профила си във Фейсбук следното:

„Румънските власти застрашиха живота на пътниците на самолет S7, на жените и децата. Горивото ни стигна до Минск. Очаквайте отговора ни, гадове“.

Румънският военен министър Тутуяну е заявил, че ситуацията не трябва да се превръща в скандал. Просто самолетът не е бил допуснат да прелети, за да се предотвратят „определени враждебни действия“ и да се защити сигурността на страната.

Русия спретна срахотна дипломатическа шега, която смрази целия свят (видео)

Разследват вмешателство на Русия и Китай в референдума за BREXIT

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Карлес Пучдемон доброволно се предаде на белгийските власти

05/11/2017 WORLD BG

Карлес Пучдемон доброволно се предаде на властите в Брюксел, след като днес сутринта белгийската прокуратура обяви, че предстои арест на бившия каталунски лидер и членовете на неговото правителство, които се намират в страната. Заедно с Последни

СВЯТ

Лек автомобил връхлетя върху чакащи граждани на две автобусни спирки във Марсилия

21/08/2017 WORLD BG

Днес сутринта лек автомобил връхлетя върху чакащи граждани на две автобусни спирки във френския град Марсилия. Първият инцидент е станал на автобусната спирка в квартала „Червен кръст”, а вторият- на спирка „Ла Валентина”. Френският вестник Последни

българите в Испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания е на 16 място в класацията за най- предпочитана държава за емигриране

25/11/2016 WORLD BG

Испания е на 16 място в класацията за най- предпочитана държава за емигриране. Всяка година банката HBCS прави допитване до хората с нагласа за емигране за предпочитаните държави. В тазгодишното допитване потенциалните емигранти не са Последни

Be the first to comment

Вашият коментар