Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре след приземяването си на крайбрежното летище и излезе от пистата.

Инцидентът е станал на летището в северния турски град Трабзон: излизайки от пистата самолетът се е спуснал по стръмния бряг и е спрял в непосредствена близост до водата.

На борда на машината на авиокомпания Pegasus Airlines са пътували 162 души. По повод на инцидента губернаторът на Трабзон Юсел Явуз заяви, че всички пътници, включително и екипажа, са били изведени от машината живи, здрави и без наранявания.

Ройтерс публикува любителско видео с моментите непосредствено след инцидента, което показва и евакуацията на пътниците от самолета.

На кадрите се вижда също как пожарникари обливат с вода машината, до която са пристигнали линейки и пожарни.

Веднага след инцидента всички полети на летището са били анулирани и то е останало затворено за няколко часа, за да могат да се разследват причините за изненадващото подхлъзване на машината.

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище

Авиокомпания качва пътниците на кантар преди да се влязат в самолета

НАЧАЛО

Създадoха детски матрак, който променя цвета си, ако детето има температура

05/11/2016 WORLD BG

След шест години изследвания Европейският институт по качеството на съня (ESCI) e създал детски матрак, който намалява с 99% атопичните кожни инфекции и променя цвета си, когато детето има висока температура. Проектът се е осъществявал Последни

НАЧАЛО

Започват преброяване на децата на българите в чужбина

14/02/2017 WORLD BG

През месец март в България ще започне преброяване на децата на българите в чужбина, оставени да живеят при баби и дядовци или при роднини. Социални служители, психолози и общинари ще тръгнат по училища и детски Последни

интернет търговия
НАЧАЛО

Китайският гигант за интернет търговия Alibaba купува MoneyGram

27/01/2017 WORLD BG

„Ant Financial“, финансовата дъщерна компания на портала за интернет търговия „Alibaba Group“, купува базираната в САЩ компания „MoneyGram“ за 880 милиона долара. „MoneyGram“ разполага с около 350 хиляди търговски обекта в близо 200 страни. „Ant Последни

Leave a Reply