Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре след приземяването си на крайбрежното летище и излезе от пистата.

Инцидентът е станал на летището в северния турски град Трабзон: излизайки от пистата самолетът се е спуснал по стръмния бряг и е спрял в непосредствена близост до водата.

На борда на машината на авиокомпания Pegasus Airlines са пътували 162 души. По повод на инцидента губернаторът на Трабзон Юсел Явуз заяви, че всички пътници, включително и екипажа, са били изведени от машината живи, здрави и без наранявания.

Ройтерс публикува любителско видео с моментите непосредствено след инцидента, което показва и евакуацията на пътниците от самолета.

На кадрите се вижда също как пожарникари обливат с вода машината, до която са пристигнали линейки и пожарни.

Веднага след инцидента всички полети на летището са били анулирани и то е останало затворено за няколко часа, за да могат да се разследват причините за изненадващото подхлъзване на машината.

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище

Авиокомпания качва пътниците на кантар преди да се влязат в самолета

БЪЛГАРИЯ

Предсрочни избори в България, няма споразумение за съставяне на ново правителство

20/12/2016 WORLD BG

Цветан Цветанов: Няма да има кабинет, ще се върви към избори! 43-тото Народно събрание няма да е в състояние да излъчи кабинет и ще се върви към предсрочни избори, заяви в парламента председателят на ПГ Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испански работодател търси 800 жени за бране на ягоди

21/11/2017 WORLD BG

Испански работодател търси 800 жени за бране на ягоди. Фирмата е от провинция Уелва и е подала офертата чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта. Интервютата за подбор ще се проведат в началото на януари Последни

издирват
НАЧАЛО

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

03/04/2017 WORLD BG

Вече десет години шофьорите в Испания биват санкционирани не само с финансови глоби, а и с отнемане на точки от шофьорската книжка. Испанската дирекция за контролиране на трафика (DGT) е класифицирала видовете нарушения. Всеки шофьор Последни

Leave a Reply