Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре след приземяването си на крайбрежното летище и излезе от пистата.

Инцидентът е станал на летището в северния турски град Трабзон: излизайки от пистата самолетът се е спуснал по стръмния бряг и е спрял в непосредствена близост до водата.

На борда на машината на авиокомпания Pegasus Airlines са пътували 162 души. По повод на инцидента губернаторът на Трабзон Юсел Явуз заяви, че всички пътници, включително и екипажа, са били изведени от машината живи, здрави и без наранявания.

Ройтерс публикува любителско видео с моментите непосредствено след инцидента, което показва и евакуацията на пътниците от самолета.

На кадрите се вижда също как пожарникари обливат с вода машината, до която са пристигнали линейки и пожарни.

Веднага след инцидента всички полети на летището са били анулирани и то е останало затворено за няколко часа, за да могат да се разследват причините за изненадващото подхлъзване на машината.

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище

Авиокомпания качва пътниците на кантар преди да се влязат в самолета

НАЧАЛО

Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания (видео)

24/05/2018 WORLD BG

Най-добрият плаж на Европа се намира в Испания, казва се La Concha и е близо до град Сан Себастиан. Освен това той се нарежда на шесто място в света според класацията на Traveller’s Choice, който Последни

БЪЛГАРИЯ

Проверка по интернет на трудовия стаж в България

18/11/2016 WORLD BG

Всеки български гражданин може сам да си направи проверка за трудовия стаж. Това става чрез Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране и е благодарение на интегрирането на системите за електронно обслужване в двете Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Великобритания изпрати свой военен танкер в Гибралтар

19/10/2017 WORLD BG

Великобритания изпрати свой военен танкер в Гибралтар. Сепаратистките желания на Каталуния поставиха испанското правителство и цяла Испания в една екстремна ситуация, каквато в страната не е имало в близките 40 години. Ескалирането на напрежението започна Последни

Be the first to comment

Вашият коментар