Испания: пожар горя в сградата на съда във Валенсия

Заради избухнал пожар в сградата на съда във Валенсия се е наложило да се преустанови дейността на четири съдилища от първа инстанция, гласи съобщение на Върховния съд на автономна област Валенсия (TSJCV).

Пожарът е избухнал вчера, около 12:00 часа, на втория етаж на сградата, където се намират горепосочените съдилища. Димът е обхванал и помещенията на третия етаж.

За по-голяма сигурност пожарникарите са евакуирали хората от дежурните съдилища и помещенията за затворниците, които се намират в края на сградата. Към 14:00 часа пожарът е бил напълно изгасен и дейността на службата е била възобновена.

Заради инцидента днес съдът ще остане затворен. Превантивната мярка се налага, за да се избегнат евентуални рискови ситуации заради силния мирис на изгоряло в сградата.

За момента не се знаят причините за пожара. Първите хипотези са за възникнало късо съединение в електрическата инсталация на втория етаж. Разследването продължава.

Изчистване на съдебно досие в Испания

Правен казус: живея в чужбина, а ме осъдиха в България без да разбера

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Конституционният съд на Испания обяви за незаконни две резолюции на каталунския парламент

16/02/2017 WORLD BG

Конституционният съд на Испания обяви за незаконни две резолюции на каталунския парламент относно провеждането на референдума за независимост. В тези решения, приети през октомври миналата година, каталунският парламент призовава Женералитат (правителството на Каталуния) да проведе Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания е близо до победата в дипломатическата война за Гибралтар

24/07/2017 WORLD BG

Испания е близо до победата в дипломатическата война за Гибралтар. От 29 март 2017 г.- денят, в който Великобритания задейства процеса по излизане от ЕС, Гибралтар предприе дипломатическа офанзива, чрез която да му бъде дадено Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Снегът отново блокира пътища в Испания

04/02/2018 WORLD BG

Снегът отново блокира пътища в Испания. Най-засегнати са мадридския М-601 около Серседия (Cercedilla) и А-337 около Ферейра (Ferreira), Гранада. Национален път M-601 е затворен за движение на МПС между 12-тия и 20-тия километър и в Последни

Be the first to comment

Вашият коментар