Ниски температури и валежи от дъжд и сняг очакват Испания през следващата седмица

Навлизането над Испания на студен фронт ще предизвика драстичо спадане на температурите, придружено със снеговалежи на някои места. Антициклонът, който се намира над страната ще промени посоката си още през следващите часове, което ще улесни навлизането на студен арктически въздух, заяви Делия Гутиерес, говорител на Държавната метеорологична служба (AEMET). Още в сряда в северна Испания се очаква значително понижение на температурите, където минималните в планините ще бъдат между -10 и – 15 градуса. На много места в останалата част на страната се очакват превалявания от дъжд.

Активиран е жълт код за опасност от ниски температури (от порядъка на -6º) и снеговалежи в провинциите Уеска, Теруел, Куенка, Гуадалахара, Бургос, Сория, Жирона, Леида и областите Ла Риоха, Астуриас, Кантабрия и Навара.

В четвъртък студеното време ще обхване цялата страна и се очаква ниските температури да се задържат около 1 седмица. Навлизащият полярен въздух няма висока влажност, но въпреки това на доста места през уикенда ще има превалявания от дъжд и сняг.

Как мина лятото: Жегата в Испания се увеличава и ще стигне 42 градуса в края на седмицата

Be the first to comment

Вашият коментар