Собственикът на авиокомпания EasyJet дарява голяма част от богатството си

Собственикът на авиокомпания EasyJet дарява голяма част от богатството си.

Милиардерът и основател на нискотарифната авиокомпания EasyJet сър Стелиос Хаджийоану смята да дари по-голямата част от богатството си. Това стана ясно от негово писмо, изпратено до фондацията на „Бил и Мелинда Гейтс”. В него Хаджийоану заявява:

„Мисля, че всички богати хора имат дълг за погасяване, защото това, което притежават е благодарение на своите клиенти, които купуват техните стоки и услуги, и от които са придобили богатство. Отне ми повече от 10 години „мислене“ и „правене“ , за да заключа, че чрез даване на повече от половината от нечие състояние за благотворителност, може да се балансират нуждите на семейството и приятелите”.

Фондацията на „Бил и Мелинда Гейтс” е създадена от мултимилиардера Бил Гейтс, съпругата му Мелинда и Уорън Бъфет. В нея участват едни от най- богатите хора на планетата, които споделят идеята да връщат част от богатството си на хората, дарявайки го за филантропски каузи.

Сър Стелиос е гражданин на света. Официалното му гражданство е на Кипър. Роден е на 14 февруари 1967 г. в Атина, Гърция, в семейството на кипърски гърци. Баща му Лукас Хаджийоану е известен кипърски корабен магнат, който развива бизнеса си във Великобритания, а живее в Монте Карло и Монако.

Сър Стелиос Хаджийоану е най- богатият кипърец и се нарежда на 1275-то място в списъка на милиардерите в света на класацията на „Форбс” за 2016 година. Състоянието му е оценено на 1.46 млрд. долара. Освен него, в класацията са и:

  • брат му – 56-годишният Полис, който заема 1367-о място в класацията и притежава 1.3 млрд. долара
  • 45-годишната му сестра Клелия, която се нарежда на 1577-о място и притежава 1.09 млрд. долара.

Според изданието Times Rich List, обаче, богатството на Стелиос Хаджийоану е на стойност над 1,95 милиарда паунда.

Не веднъж Стелиос Хаджийоану е засичан лично да раздава безплатни сандвичи на бежанци и на пострадали от кризата в Гърция и Кипър.

Мълния удари крило на самолет Ryanair малко преди да кацне на летището в Ибиса

Най- опасното летище на планетата (видео)

мълния
БЪЛГАРИЯ

Самолетни билети за RYANAIR на цена от 2 евро

26/10/2016 WORLD BG

Нискотарифната самолетна компания „RYANAIR“ е пуснала оферта само за днес, 26 октомври 2016 година, оферта за закупуване на еднопосочни самолетни билети на цена от 2 евро за свои дестинации. Ето някои от тях: – София Последни

мълния
НАЧАЛО

RYANAIR отново предлага самолетни билети на цена от 9,99 евро

21/11/2016 WORLD BG

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair пусна поредната порция супер евтини билети за пътувания в Европа. От днес в полунощ авиопревозвачът ще предлага билети на цена от 9.99 евро до над 400 дестинации. Промоцията ще е достъпна Последни

НОВИНИ

През 2017 г. са станали най-малко самолетни катастрофи

10/01/2018 WORLD BG

Като цяло през 2017 г. са станали най-малко самолетни катастрофи, но нито една при големите авикомпании за превоз на пътници, сочат данните, изнесени от холандската специализирана организация Aviation Safety Network. Освен големите авикомпании за превоз Последни

Leave a Reply