Софийският университет “Климент Охридски” е издавал невалидни дипломи

Софийският университет “Климент Охридски” е издавал невалидни дипломи на всичките си студенти, завършили висшето си образование през 2009 година. В момента много от тях дори и не подозират за съществуването на този проблем докато не им се наложи да легализират дипломата си с цел да се реализират в чужбина.

Дипломите се оказват невалидни, тъй като не са подписани собственоръчно от тогавашния ректор на софийският университет „Климент Охридски” проф. Иван Илчев. Вместо това те са били подпечатвани с печат, който е изобразявал подписа на професора.

От 2009 година до сега проф. Илчев го викат в университета поне веднъж в месеца да се подписва на такива дипломи. До момента е подписал над 400 дипломи, които не са били подписани, когато е трябвало. Обаче, ако на бивш студент му се наложи спешно да си легализира дипломата и не може да чака до датата, когато бившият ректор ще бъде на разположение в университета, на потърпевшия ще му се наложи сам да издири професора.

Самият професор не крие, че идеята за печата с подпис е била негова и я оправдава с огромното количество документи, които всеки ректор трябва да подписва саморъчно. Всеки комплект документи на завършващи студенти съдържа: диплома, копие от дипломата и уверение на английски език- това изисква 4 подписа на всеки комплект документи или минимум 24 000 подписа на година.

Проф. Иван Илчев призовава студентите да не чакат до последния момент, а да намерят време и да презаверят дипломите си. Защото и той е човек, а…”човек душа носи”!

Български емигрант дари 1 000 000 долара на училище в България

Университетът „Оксфорд” отваря врати в Париж заради Brexit

Най-добрите испански университети

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Четирима души, облечени като Дядо Коледа обраха магазин на Apple във Валенсия

10/12/2016 WORLD BG

Четирима души, облечени като Дядо Коледа обраха магазин на Apple в центъра на Валенсия. След тероризиране на клиентите са задигнали много от мобилните устройства и са избягали с луксозен автомобил. Както беше съобщено от делегата Последни

седмичната почивка
ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Германия окончателно забрани седмичната почивка на професионалните шофьори да протича в кабината на камиона.

04/02/2017 WORLD BG

През октомври миналата година в парламента на Германия беше внесен законопроект , с който да се забрани седмичната почивка (45 часа) на професионалните шофьори да протича на борда на превозното средство. На 26 януари 2017 Последни

СВЯТ

Английските младежи обвинявят възрастните си сънародници за BREXIT

25/10/2017 WORLD BG

По-голямата част от английските младежи са объркани, ядосани и дори озадачени от решението на Великобритания да напусне ЕС, пише весник „La Vanguardia“, цитирайки заключението от проучване, извършено от London School of Economics, направено по поръчка Последни

Be the first to comment

Вашият коментар