Софийският университет “Климент Охридски” е издавал невалидни дипломи

Софийският университет “Климент Охридски” е издавал невалидни дипломи на всичките си студенти, завършили висшето си образование през 2009 година. В момента много от тях дори и не подозират за съществуването на този проблем докато не им се наложи да легализират дипломата си с цел да се реализират в чужбина.

Дипломите се оказват невалидни, тъй като не са подписани собственоръчно от тогавашния ректор на софийският университет „Климент Охридски” проф. Иван Илчев. Вместо това те са били подпечатвани с печат, който е изобразявал подписа на професора.

От 2009 година до сега проф. Илчев го викат в университета поне веднъж в месеца да се подписва на такива дипломи. До момента е подписал над 400 дипломи, които не са били подписани, когато е трябвало. Обаче, ако на бивш студент му се наложи спешно да си легализира дипломата и не може да чака до датата, когато бившият ректор ще бъде на разположение в университета, на потърпевшия ще му се наложи сам да издири професора.

Самият професор не крие, че идеята за печата с подпис е била негова и я оправдава с огромното количество документи, които всеки ректор трябва да подписва саморъчно. Всеки комплект документи на завършващи студенти съдържа: диплома, копие от дипломата и уверение на английски език- това изисква 4 подписа на всеки комплект документи или минимум 24 000 подписа на година.

Проф. Иван Илчев призовава студентите да не чакат до последния момент, а да намерят време и да презаверят дипломите си. Защото и той е човек, а…”човек душа носи”!

Български емигрант дари 1 000 000 долара на училище в България

Университетът „Оксфорд” отваря врати в Париж заради Brexit

Най-добрите испански университети

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Гласувалите в Испания са над 8100 души към 16.00 часа местно време

26/03/2017 WORLD BG

Гласуването в Мадрид протича при висока активност, опашки няма. Над 8100 души са гласувалите в Испания към 16.00 часа местно време. Въпреки студеното и дъждовно време и много ранния час доста българи дойдоха да гласуват Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испански работодател търси 800 жени за бране на ягоди

21/11/2017 WORLD BG

Испански работодател търси 800 жени за бране на ягоди. Фирмата е от провинция Уелва и е подала офертата чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта. Интервютата за подбор ще се проведат в началото на януари Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

430 евро на месец за всички безработни младежи в Испания

16/06/2017 WORLD BG

Вчера министърът на заетостта и социалното осигуряване на Испания Фатима Банйес обяви, че ще бъдат отпускани по 430 евро на месец за всеки безработен младеж. За целта кандидатите, които нито учат, нито работят, ще трябва Последни

Be the first to comment

Вашият коментар