Корнелия Нинова беше избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

„Приемам това като признание за България. Смятам, че колкото повече българи има на високи постове на международната сцена, това е шанс за България“, заяви Нинова.

Международно признание за България и за лидера на Българската социалистическа партия– така може да бъде определен изборът на Корнелия Нинова за вицепрезидент на Социалистическия интернационал, коментират анализатори.

Нинова беше предложена за поста от генералния секретар на организацията Луис Аяла.

Тя беше избрана по време на XXV-ия Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в град Картахена, Колумбия и бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. В конгреса участваха делегати от над 150 леви партии от целия свят.

Конгресът на социалистите е посветен на световните конфликти, на начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните – президент и генерален секретар на организацията – Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 година. Тя обединява социалистически, социалдемократически и работнически партии от целия свят.

Социнтернът е в конкурентни отношения с Партията на европейските социалисти, която се оглавява от Сергей Станишев.

България е дала гражданство на 114 души, издирвани от Интерпол (видео)

ОБЩЕСТВО

Хванаха футболиста на ФК „Барселона” Жерард Пике да шофира със 190 км/ч

20/05/2017 WORLD BG

Барселонската полиция хвана футболиста на ФК „Барселона” Жерард Пике да шофира с висока скорост по пътната артерия на града. Според „Mirror” скоростта, с която се е движел защитникът на ФК „Барселона” е била 190 км Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мариано Рахой пожела на Бойко Борисов успех на парламентарните избори

03/02/2017 WORLD BG

На 24.01.2017 година министър-председателят на Испания Мариано Рахой Брей е изпратил писмо до Бойко Борисов. В писмото Рахой благодари за поздравителния адрес, който Борисов му е изпратил по случай преизбирането му за министър-председател на Испания Последни

БЪЛГАРИЯ

Бойко Борисов: Герб ще е водещата партия в управлението на България

26/03/2017 WORLD BG

Първите думи на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след края на изборния ден: „Нашата оставка беше морален акт и резултатът от изборите препотвърди, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението…Ще положим много Последни

Leave a Reply