Корнелия Нинова беше избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

„Приемам това като признание за България. Смятам, че колкото повече българи има на високи постове на международната сцена, това е шанс за България“, заяви Нинова.

Международно признание за България и за лидера на Българската социалистическа партия– така може да бъде определен изборът на Корнелия Нинова за вицепрезидент на Социалистическия интернационал, коментират анализатори.

Нинова беше предложена за поста от генералния секретар на организацията Луис Аяла.

Тя беше избрана по време на XXV-ия Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в град Картахена, Колумбия и бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. В конгреса участваха делегати от над 150 леви партии от целия свят.

Конгресът на социалистите е посветен на световните конфликти, на начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните – президент и генерален секретар на организацията – Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 година. Тя обединява социалистически, социалдемократически и работнически партии от целия свят.

Социнтернът е в конкурентни отношения с Партията на европейските социалисти, която се оглавява от Сергей Станишев.

България е дала гражданство на 114 души, издирвани от Интерпол (видео)

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Мариано Рахой иска Бойко Борисов отново да е премиер на България

13/02/2017 WORLD BG

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе на двудневно работно посещение в испанската столица Мадрид. Там той се е срещнал и с българската общност, пред която е представил предизборната програма на ГЕРБ. Цветан Цветанов е участвал Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Гoляма испанска фирма мести производството си в България

22/09/2017 WORLD BG

Голяма испанска фирма мести производството си в България. Това е каталунският производител на спортна екипировка Santin Digital SL, основана преди 15 години в град Жирона, която ще инвестира 300 хил. евро в нов завод за Последни

БЪЛГАРСКО ПРАВО

Сумиране на стаж за пенсия, придобит в различни държави на ЕС

18/09/2017 WORLD BG

Сумиране на стаж за пенсия, придобит в различни държави на ЕС. Разликата между трудов и осигурителен стаж. Трудов стаж е времето, през което е съществувало трудово правоотношение според законодателството на България или друга държава – Последни

Leave a Reply