Корнелия Нинова беше избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

„Приемам това като признание за България. Смятам, че колкото повече българи има на високи постове на международната сцена, това е шанс за България“, заяви Нинова.

Международно признание за България и за лидера на Българската социалистическа партия– така може да бъде определен изборът на Корнелия Нинова за вицепрезидент на Социалистическия интернационал, коментират анализатори.

Нинова беше предложена за поста от генералния секретар на организацията Луис Аяла.

Тя беше избрана по време на XXV-ия Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в град Картахена, Колумбия и бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. В конгреса участваха делегати от над 150 леви партии от целия свят.

Конгресът на социалистите е посветен на световните конфликти, на начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните – президент и генерален секретар на организацията – Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 година. Тя обединява социалистически, социалдемократически и работнически партии от целия свят.

Социнтернът е в конкурентни отношения с Партията на европейските социалисти, която се оглавява от Сергей Станишев.

България е дала гражданство на 114 души, издирвани от Интерпол (видео)

ЛЮБОПИТНО

„La playa del amor” или „Плаж на любовта” (видео)

14/04/2017 WORLD BG

Наименованието „Плаж на любовта“ на това райско кътче на земята е вдъхновено от красотата и уединението му-перфектно за влюбени двойки! Този скрит плаж се намира на няколко метра във вътрешността на един от мексиканските острови Последни

2016
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Министър-председателят на Испания е призован като свидетел по дело за корупция

18/04/2017 WORLD BG

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой е призован да свидетелства по делото за корупция в управляваната от него „Народна партия“. Това е решението на съда, председателстван от съдия Анхел Уртадо. Решението е взето с мнозинство – Последни

ЛЮБОПИТНО

Единственото дяволско място, отречено от църквата в Испания

01/11/2016 WORLD BG

Единственото дяволско място, отречено от църквата в Испания. Това е малкото селце Трасмос ( Trasmoz), област Сарагоса, което е заобиколено от ореол на тайнственост през вековете, пише вестник „АВС”. Легендите за сборища на вещици маркират Последни

Be the first to comment

Вашият коментар