Корнелия Нинова беше избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

„Приемам това като признание за България. Смятам, че колкото повече българи има на високи постове на международната сцена, това е шанс за България“, заяви Нинова.

Международно признание за България и за лидера на Българската социалистическа партия– така може да бъде определен изборът на Корнелия Нинова за вицепрезидент на Социалистическия интернационал, коментират анализатори.

Нинова беше предложена за поста от генералния секретар на организацията Луис Аяла.

Тя беше избрана по време на XXV-ия Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в град Картахена, Колумбия и бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. В конгреса участваха делегати от над 150 леви партии от целия свят.

Конгресът на социалистите е посветен на световните конфликти, на начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните – президент и генерален секретар на организацията – Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 година. Тя обединява социалистически, социалдемократически и работнически партии от целия свят.

Социнтернът е в конкурентни отношения с Партията на европейските социалисти, която се оглавява от Сергей Станишев.

България е дала гражданство на 114 души, издирвани от Интерпол (видео)

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Нови финансови и данъчни промени въвежда новото правителство на Испания

04/07/2018 WORLD BG

Очаква се новите финансови и данъчни промени, които въвежда новото правителство на Испания да бъдат публикувани днес в Държавен вестник (BOE) и да влязав в сила от утре, 5 юли 2018 г. Свързани

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Ван се е врязал в пешеходци в центъра на Барселона

17/08/2017 WORLD BG

Ван се е врязал в пешеходци в центъра на Барселона. В следствие на инцидента в зона Las Ramblas има 12 жертви, 16 тежко ранени, 23 по-леко ранени и 43 с леки травми. Полицията е отцепила Последни

Отпуската по бащинство в Испания
НОВИНИ

Отново увеличиха отпуската по бащинство в Испания

01/07/2018 WORLD BG

Отново увеличиха отпуската по бащинство в Испания. През изминалата седмица парламентът одобри продължителността на отпуската на бащите при раждане или осиновяване на дете да се увеличи с една седмица- от 4 на 5 седмици. Свързани

Be the first to comment

Вашият коментар