Стачка ще блокира полетите на Ryanair в разгара на отпуските

полетите

Ефективна стачка ще блокира полетите на Ryanair в разгара на отпуските. Протест на кабинните екипажи ще се проведе в Испания, Италия, Белгия и Португалия на 25 и 26 юли 2018 г., което ще засегне полетите не само от и до тези страни, а и до други дестинации. Очаква се в Испания да стачкуват над 1800 души кабинен екипаж, а в останалите 3 страни- над 2200.

В Италия стачката ще е на 25 юли и ще продължи 24 часа, в Испания, Португалия и Белгия стачката ще продължи 48 часа- на 25 и 26 юли.

Всички служители на ирландската нискотарифна компания са недоволни от условията на труд. Основното им искане е договорите с Ryanair, която лети в 37 страни, да бъдат не по ирландското, а по местните законодателства и да получават заплатите си по разплащателни сметки в местни банки. По този начин ще се избегнат и проблемите със социалните и здравни осигуровки.

Ирландските пилоти също ще излязат на протест. Те ще стачкуват на 12 юли, в знак на протест срещу ниското заплащане. Очаква да се включат около 100 пилоти.

Припомняме, че в края на летния сезон миналата година пилотите на Ryanair започнаха масово да напускат и авиокомпанията се оказа без резервни пилоти, което я принуди да анулира веднага над 2 100 полета от което пострадаха над 315 000 души. Малко след това бяха анулирани още 18 000 полета за периода октомври 2017 г.- март 2018 г., от което бяха засегнати още 400 000 пътника.
Нови правила при чекирането на пътниците на RYANAIR

От днес, 15 януари, влизат новите правила за багажа на пътниците на Ryanair

Най- точната авиокомпания в света е испанска

„RYANAIR” мести полетите си на „Терминал”- 2 на софийското летище

Най- опасното летище на планетата (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved
НАЧАЛО

Испания намалява цената на 1 253 лекарства

30/12/2017 WORLD BG

От 1 януари 2018 г. Испания намалява цената на 1 253 лекарства от десет групи, което ще доведе и до намаляване на публичните разходи за медикаменти с 89,6 млн. евро. Намаляването на цената на десетте Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Лео Меси и ФК „Барселона” ще подпомогнат изграждането на най- големия център в Европа за лечение на деца, болни от рак

14/02/2017 WORLD BG

В Барселона започва да се строи най- големият медицински център в Европа за лечение на рак при децата. Инициативата се подкрепя от фондацията на Лео Меси, фондацията на ФК „Барселона” и бизнес училище IESE. В Последни

ЛЮБОПИТНО

Българите са най-мързеливия народ в ЕС, твърди Daily Mail

10/08/2017 WORLD BG

Българите са най-мързеливия народ в ЕС, твърди британският вестник Daily Mail. Медията се базира на данни от скорошно проучване, според което около 78% от пълнолетните граждани на България не тренират нищо. На второ място сред Последни

Be the first to comment

Вашият коментар