В Испания поставиха първите 50 радара за контрол на употребата на предпазни колани

Днес започва функционирането на 50 камери за контрол на употребата на предпазни колани. Те са инсталирани в информационните табла и постерите по пътищата на Испания и ще засичат пътуващите в превозните средства без поставени колани. Това нарушение се наказва с глоба от 200 евро и отнемането на 3 точки от шофьорската книжка. Първите два месеца нарушителите няма да бъдат санкционирани, а само предупреждавани.

Испанската пътна полиция предвижда инсталирането на над 220 камери за контрол на употребата на предпазни колани. Това е една от 15-те мерки, които бяха обявени в началото на годината от генералния директор на испанската Главна дирекция за движение по пътищата (DGT) Грегорио Серрано, с които се цели да се намалят инцидентите по всички видове пътища в страната.

Влизането в действие на новите камери съвпада с началото на полицейска акция за употребата на предпазни колани и системи за обезопасяване на децата в превозните средства. От днес до неделя служителите на Гражданската гвардия ще извършват засилени проверки.

Всяка година в Испания загиват 180 човека заради непоставени предпазни колани, а само през лятото на тази година почти 30% от жертвите са пътували необезопасени.

Испанската Главна дирекция за движение по пътищата (DGT) припомня, че предпазния колан е май-важният пасивен елемент за сигурност в превозното средство, защото в случай на инцидент намалява с почти 60% вероятността за смърт.

Испания събира по 390 000 евро на ден от глоби

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

ОБЩЕСТВО

Песента, с която България ще участва на „Евровизия 2017” (видео)

01/04/2017 WORLD BG

Песента, която ще представи България на „Евровизия 2017” се казва „Beautiful Mess”, текста ѝ е изцяло на английски език и се изпълнява от Кристиан Костов. След предварително изтегления жребии нашият представител ще пее под номер Последни

СВЯТ

Великобритания се дави в бюрокрацията на Brexit

21/11/2016 WORLD BG

Правителството трябва да се съобрази с хиляди закони и да наеме стотици служители, за да се подготви излизането на страната от ЕС, пише вестник „El País“. По ирония на съдбата, в стремежа си да се Последни

НАЧАЛО

Сърбия въведе електронен контрол за следене на средната скорост на превозните средства

19/10/2017 WORLD BG

От 1 септември Сърбия въведе електронен контрол за селдене на средната скорост на превозните средства по магистралите, а пътната полиция налага глоби, които варират между 3000 и 120 хил. динара, тоест от порядъка на около Последни

Leave a Reply