В Испания поставиха първите 50 радара за контрол на употребата на предпазни колани

Днес започва функционирането на 50 камери за контрол на употребата на предпазни колани. Те са инсталирани в информационните табла и постерите по пътищата на Испания и ще засичат пътуващите в превозните средства без поставени колани. Това нарушение се наказва с глоба от 200 евро и отнемането на 3 точки от шофьорската книжка. Първите два месеца нарушителите няма да бъдат санкционирани, а само предупреждавани.

Испанската пътна полиция предвижда инсталирането на над 220 камери за контрол на употребата на предпазни колани. Това е една от 15-те мерки, които бяха обявени в началото на годината от генералния директор на испанската Главна дирекция за движение по пътищата (DGT) Грегорио Серрано, с които се цели да се намалят инцидентите по всички видове пътища в страната.

Влизането в действие на новите камери съвпада с началото на полицейска акция за употребата на предпазни колани и системи за обезопасяване на децата в превозните средства. От днес до неделя служителите на Гражданската гвардия ще извършват засилени проверки.

Всяка година в Испания загиват 180 човека заради непоставени предпазни колани, а само през лятото на тази година почти 30% от жертвите са пътували необезопасени.

Испанската Главна дирекция за движение по пътищата (DGT) припомня, че предпазния колан е май-важният пасивен елемент за сигурност в превозното средство, защото в случай на инцидент намалява с почти 60% вероятността за смърт.

Испания събира по 390 000 евро на ден от глоби

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Какво трябва да знаем за брачния договор?

30/04/2017 WORLD BG

Все повече двойки решават да прибягнат към брачния договор, тъй като брачните отношения предполагат да се развиват в дълъг период от време. През този период е възможно много неща от живота на двамата съпрузи да Последни

ОБЩЕСТВО

Певицата Шакира загуби гласа си

07/12/2017 WORLD BG

За проблеми с гласа на Шакира се заговори още през лятото, когато певицата заяви, че отлага световното си турне El Dorado за 2018 г. Кръвоизлив на гласните струни попречи на Шакира да осъществи едно то Последни

Задържаха българин в Австрия
СВЯТ

Българин е тежко ранен след масово сбиване във Виена

01/10/2017 WORLD BG

Българин е тежко ранен, а сърбин е убит след масово сбиване във Виена тази нощ, предаде австрийската национална информационна агенция АПА. Сбиването между две групи: българин и сърбин, от една страна и четирима авганистанци и Последни

Be the first to comment

Вашият коментар