Испанският крал Фелипе VI е кръстник на българска принцеса

Испанският крал Фелипе VI е кръстник на 11 деца. 9 от тях са с монархически титли, в това число е и принцесата на България – София. Тя е родена на 20 ноември 1999 г., има брат-близнак, който се казва Умберто и носи титлите: принцеса Българска, херцогиня Саксонска, княгиня Видинска.

Принцеса София е дъщеря на видинския княз Константин-Асен и доня Мария Гарсия де ла Расия и Гортасар, внучка на Симеон Сакскобурготски и доня Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела. Принцеса София е родена на 20 ноември 1999 г., има брат-близнак, който се казва Умберто и носи титлите: княгиня Българска, херцогиня Саксонска, княгиня Видинска.

По майчина линия българската принцеса има баски произход, тъй като дядото на майка ѝ доня Мария Гарсия де ла Расиля и Гордасар, който се е казвал Мануел Мария де Гордасар и Ландечо е бил 9-ти граф на Суперунда и нотабил в автономното управление на Билбао.

Бащата на принцеса София- Негово Царско Височество Константин-Асен, Княз Видински, Принц на Сакс-Кобург и Гота и Херцог Саксонски или по- кратко Константин-Асен Видински (на испански език е: Konstantin Assen Sajonia Coburgo Gotha Gomez Acebo или по-кратко Konstantin-Assen de Bulgaria) е български княз и испански икономист, четвърти син на последния български цар Симеон II и съпруга му царица Маргарита.

Роден е на 5 декември 1967 г. в Мадрид. Учи във Френския лицей, след което следва икономика в родния си град. Дипломира се с магистърска степен във Колумбийския университет в САЩ. В момента е директор на банка “Ротшилд” в Мадрид.

Константин-Асен е близък приятел със сегашния крал на Испания, дори през 2004 година става кум на сватбата му с кралица Летисия.

На 15 юли 2007 г. Константин-Асен става кръстник на втората кралска дъщеря- испанската инфанта София.

Княз Кубрат Сакскобурготски е един от най- добрите хирурзи на Испания

Хванаха кралят и кралицата на Испания да се разхождат по мадридските улици без охрана

Кралица Летисия сложи за първи път най- важната кралска корона на Испания (видео)

НАЧАЛО

Amazon отваря първия магазин без касови апарати за плащане на покупките

06/12/2016 WORLD BG

Amazon направи революция в онлайн пазаруването и сега иска да промени супермаркетите. Компанията обяви, че в началото на 2017 ще отвори в Сиатъл (САЩ) първия магазин без касови апарати. Той ще бъде оборудван изцяло с Последни

издирват българка
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Отново за момичето, което се издирваше в Испания

23/01/2018 WORLD BG

Отново зов за помощ за момичето, което се издирваше в Испания. В началото месец януари 2018 г. Бойка Ангелова, председател на Асоциация ” Българска роза” гр. Малага обяви, че се издирва 32 годишната Светлана Кръстева Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Най-мръсната контрабанда, която влиза в Испания е от Гибралтар

08/08/2017 WORLD BG

Най-мръсната контрабанда, която влиза в Испания е от Гибралтар и е разкрита по време на международната полицейска операция „Тисон”. Тя е била насочена срещу нелегалните депа за боклук и е била проведена в 43 страни. Последни

Leave a Reply