Финансова помощ за зъболечение в Испания

Финансова помощ от веригата клиники iDental
С присъствието си в цяла Испания веригата клиники iDental отделя част от печалбата си за предоставяне на дентална помощ на гражданите в неравностойно положение, за да получат достъп до стоматологичното лечение от което се нуждаят.

Тази социална стоматологична помощ покрива между 70% и 100% от стойността на лечението и зависи от личната, семейната, трудовата и икономическата ситуация на пациента. За това всеки случай се разглежда по отделно.

Веригата клиники провежда редовни работилници за деца за хигиена на устната кухина.

През тези дни устите на децата, родителите или роднините се преглеждат, за да се установи дали се нуждаят от някакво лечение. Всеки, който се нуждае от достъп до стоматологичните финансови помощи може да попълни формуляра ТУК , с който да поиска час за преглед.

Финансова помощ от благотворителната асоциация CEOS

Благотворителната асоциация CEOS е неправителствена организация, създадена от Dental Clinic CEOS (Centro de Especialidades Odontológicas Soriano), която дава възможност за поставяне на зъбни импланти на гражданите, които не могат да си ги позволят. Кандидатите трябва да докажат липсата или ограничената наличност на икономически ресурси. След като молбата бъде одобрена, клиниката се свързва с пациента и му назначава час за преглед.

Сдружението провежда редовни работилници за хигиена на детската устната кухина. Тогава деца, родители или роднини се преглеждат, за да се установи дали е необходимо започването на някакво лечение.

Финансова дентална помощ от автономните области

Освен частните финансови дентални помощи и леченията, полагащи се от социалното осигуряване (прегледи на деца и бременни, вадене на зъб или лицево-челюстна хирургия и т.н.), в някои автономни области предлагат публични субсидии за стоматологични процедури или лечения. Например в Мадрид хората над 65 годишна възраст могат да се възползват от възможността за финансова помощ до 80% от цената на протезите.

Крайният срок за кандидатстване за тези стипендии приключва на 30 септември 2017 г. Кандидатите трябва да докажат, че имат адресна регистрация на територията на областта за поне една година назад и средствата им да не надвишават минималния базов доход или да не получават държавна пенсия, която да надвишава 730 евро на месец.

В Галисия също се предоставя финансова помощ за закупуване на зъбни протези. В Еускади имат PADI (дентална програма за деца), която осигурява безплатно дентални грижи за деца на възраст от 7 до 15 години.

Испанският парламент прие на първо четене закон за установяване на минимален доход от 426 евро

БЪЛГАРИЯ

И България обмисля премахване на двойното гражданство

22/04/2017 WORLD BG

Подкрепата, която получи Ердоган от турците, живеещи в Европа постави на дневен ред въпроса с двойното гражданство. Оказа се, че турската диаспора на стария континент не се интегрира в демократичните общества и е по-благосклонна за Последни

КРИМИНАЛНИ

Хванаха двама българи да превозват крадени камиони в Германия

24/07/2018 WORLD BG

Полицията на град Бранденбург е арестувала през април 2018 г. двама българи, които са превозвали крадени камиони. Всъщност, нашенците са карали един камион, в който са били натоварени още два, с което максималната височина на Последни

НОВИНИ

Над 300 души са ранени по време на концерт в Испания

13/08/2018 WORLD BG

Над 300 души са ранени по време на концерт в Испания снощи, малко след полунощ. Инцидентът е станал по време на участието на испански рап изпълнител, част от програмата на O Marisquiño- двудневни празненства в Последни