Франция въвежда частни автомобили с радари за засичане на превишената скорост по пътищата

Френското правителство одобри проект за приватизация на мобилните радари и възлага управлението им на частни фирми. Целта на правителството е да се обнови и разшири мрежата от скрити мобилни радари, предназначени да контролират скоростта на автомобилите.

Въпреки, че в момента Франция разполага с 400 мобилни радара, чрез решението за приватизацията ще може още да увеличи броя им.

Първите тестове ще започнат още този месец в Нормандия. След приключване на приватизацията, през месец септември новите мобилни радари ще бъдат въведени и в останалата част на страната.

Водачите на автомобилите със скрити радари ще работят на пълен работен ден и ще се движат по строго определени маршрути. Само тогава радарите ще бъдат активни, а водачът няма да може да ги манипулира по никакъв начин.

На одобрените фирми ще им бъде предоставен нов модел радар, за поставянето на който ще са необходими по-малко модификации на автомобила- ще трябва да се направи само една дупка в решетката на радиатора и да се постави екран на таблото на автомобила. С тази нова версия на радар, системата ще бъде напълно автоматизирана и няма да ѝ е необходима никаква намеса от страна на водача докато тя е в действие.

Новото в този тип радарни автомобили е, че те ще могат да глобяват и в движение- нещо, което сегашните радари не могат да правят. Благодарение на новите системи за позициониране и точното засичане на скоростта, радарът ще бъде в състояние автоматично да изчисли максималната позволена скорост на участъка.

Ако експериментът успее във Франция, то той ще бъде въведен и в другите европейски страни.

Полицията не знае как да се справи със стикерите „анти- радар” (видео)

Защо фалираха 8 платени магистрали в Испания

200 нови камери ще следят шофьорите в Испания за нарушения по пътищата на страната

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

Испания и няколко европейски държави ограничават движението на камиони с маса над 7 500 кг.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Важно за абонатите на телевизията BULSATCOM

24/10/2017 WORLD BG

От утре сателитния оператор Bulsatcom спира излъчване на част от транспондерите си, разположени на Хелас сат 2. От утре следобяд сателитната телевизия ще се излъчва от Хелас Сат 3 са както следва : 12647/H -> Последни

НОВИНИ

Създена е обща Европейска прокуратура, която ще действа на територията на страните- членки

09/06/2017 WORLD BG

В началото на месец април 2017 година 16 държави членки нотифицираха трите институции на ЕС за намерението си да установят засилено сътрудничество за създаване на Европейска прокуратура. Европейската прокуратура ще отговаря за разследването, повдигането и Последни

най- атрактивна нация
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанците са втората най- атрактивна нация в света

31/01/2017 WORLD BG

Испанците са втората най- атрактивна нация в света след италианците. Според проучване, направено от Uniplaces.es, сайт, който предлага резервации за хотели на студенти по повод 14 февруари- деня на влюбените, е констатирано, че испанците са Последни

Leave a Reply