Франция въвежда частни автомобили с радари за засичане на превишената скорост по пътищата

Френското правителство одобри проект за приватизация на мобилните радари и възлага управлението им на частни фирми. Целта на правителството е да се обнови и разшири мрежата от скрити мобилни радари, предназначени да контролират скоростта на автомобилите.

Въпреки, че в момента Франция разполага с 400 мобилни радара, чрез решението за приватизацията ще може още да увеличи броя им.

Първите тестове ще започнат още този месец в Нормандия. След приключване на приватизацията, през месец септември новите мобилни радари ще бъдат въведени и в останалата част на страната.

Водачите на автомобилите със скрити радари ще работят на пълен работен ден и ще се движат по строго определени маршрути. Само тогава радарите ще бъдат активни, а водачът няма да може да ги манипулира по никакъв начин.

На одобрените фирми ще им бъде предоставен нов модел радар, за поставянето на който ще са необходими по-малко модификации на автомобила- ще трябва да се направи само една дупка в решетката на радиатора и да се постави екран на таблото на автомобила. С тази нова версия на радар, системата ще бъде напълно автоматизирана и няма да ѝ е необходима никаква намеса от страна на водача докато тя е в действие.

Новото в този тип радарни автомобили е, че те ще могат да глобяват и в движение- нещо, което сегашните радари не могат да правят. Благодарение на новите системи за позициониране и точното засичане на скоростта, радарът ще бъде в състояние автоматично да изчисли максималната позволена скорост на участъка.

Ако експериментът успее във Франция, то той ще бъде въведен и в другите европейски страни.

Полицията не знае как да се справи със стикерите „анти- радар” (видео)

Защо фалираха 8 платени магистрали в Испания

200 нови камери ще следят шофьорите в Испания за нарушения по пътищата на страната

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

Испания и няколко европейски държави ограничават движението на камиони с маса над 7 500 кг.

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: регистриране на връзката между партньори, живеещи на семейни начала (pareja de hecho)

16/05/2017 WORLD BG

Бракът е все още най-често срещаният вариант за узаконяване на съжителството на двойките в Испания. В последно време, обаче, много партньори, живеещи на семейни начала предпочитат да регистрират връзката си като т.нар. pareja de hecho. Последни

мълния
НОВИНИ

RYANAIR търси желаещи за попълване на новите работни места в Испания

27/03/2017 WORLD BG

Нискотарифната компания Ryanair се разраства и през 2017 година ще създаде 2 000 нови работни места за кабинен екипаж (TCP). През тази година авиокомпанията очаква да получи и 50 нови самолета. За целта авиокомпанията е Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Две европейски агенции напускат Лондон заради Brexit

21/11/2017 WORLD BG

Две европейски агенции напускат Лондон заради Brexit. Това са Европейската агенция по лекарствата и Европейският банков орган. Гласуването за избиране на новото седалище на Европейската агенция по лекарствата премина през три кръга, като София, която Последни

Leave a Reply