Франция въвежда частни автомобили с радари за засичане на превишената скорост по пътищата

Френското правителство одобри проект за приватизация на мобилните радари и възлага управлението им на частни фирми. Целта на правителството е да се обнови и разшири мрежата от скрити мобилни радари, предназначени да контролират скоростта на автомобилите.

Въпреки, че в момента Франция разполага с 400 мобилни радара, чрез решението за приватизацията ще може още да увеличи броя им.

Първите тестове ще започнат още този месец в Нормандия. След приключване на приватизацията, през месец септември новите мобилни радари ще бъдат въведени и в останалата част на страната.

Водачите на автомобилите със скрити радари ще работят на пълен работен ден и ще се движат по строго определени маршрути. Само тогава радарите ще бъдат активни, а водачът няма да може да ги манипулира по никакъв начин.

На одобрените фирми ще им бъде предоставен нов модел радар, за поставянето на който ще са необходими по-малко модификации на автомобила- ще трябва да се направи само една дупка в решетката на радиатора и да се постави екран на таблото на автомобила. С тази нова версия на радар, системата ще бъде напълно автоматизирана и няма да ѝ е необходима никаква намеса от страна на водача докато тя е в действие.

Новото в този тип радарни автомобили е, че те ще могат да глобяват и в движение- нещо, което сегашните радари не могат да правят. Благодарение на новите системи за позициониране и точното засичане на скоростта, радарът ще бъде в състояние автоматично да изчисли максималната позволена скорост на участъка.

Ако експериментът успее във Франция, то той ще бъде въведен и в другите европейски страни.

Полицията не знае как да се справи със стикерите „анти- радар” (видео)

Защо фалираха 8 платени магистрали в Испания

200 нови камери ще следят шофьорите в Испания за нарушения по пътищата на страната

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

Испания и няколко европейски държави ограничават движението на камиони с маса над 7 500 кг.

БЪЛГАРИЯ

Българин едвам оцеля в полицейско преследване в Полша

12/08/2017 WORLD BG

Българин едвам оцеля в полицейско преследване в Полша. 21- годишният ни сънародник се е опитал да се измъкне от гонката с полицията, предизвиквайки жестока катастрофа, в следствие на която има двама ранени, съобщават полските медии. Последни

европейските жени
НАЧАЛО

Европейските жени раждат все по- малко

01/02/2017 WORLD BG

Европейските жени раждат все по- малко. Фактът, че роцентът на бездетните жени в Европа непрекъснато се увеличава, се подтвърди от ново френско проучване. С всяка изминала година изнасяните данни засилват безпокойството, породено от ниската раждаемост. Последни

БЪЛГАРИЯ

23 пътника свалени в София от самолет на авиокомпания WizzAir

30/08/2017 WORLD BG

23 пътника свалени в София от самолет на авиокомпания WizzAir, които е трябвало да пътуват вчера за Лондон. За инцидента се разбра от социалната мрежа Фейсбук, където Мария Иванова, една от потърпевшите, написа: „Нямам думи, Последни

Leave a Reply