Хакери атакуваха вътрешната мрежа на испанската телекомуникационна компания Telefonica

Хакери атакуваха вътрешната мрежа на испанската телекомуникационна компания Telefonica. Тя е била подложена на масирана атака с вирус ransomware.

Испанският националният център по критология (CCN) потвърди, че днес много испански компании са били подложени на масирана атака с вирус ransomware. Това съобщение идва, след като стана известно, че днес вътрешната мрежа на телефонният оператор Telefonica е била силно засегната.

Веднага след засичането на атаката ръководството на Telefónica е наредило на всички служители да спрат да работят и да изключат компютрите си. Източници, близки до компанията са потвърдили пред вестник „20 minutos”, че издадената заповед се е отнасяла както за персонала, така и за фирмите, които с които има обмен на услуги.

Междувременно работници са заявили пред вестника, че са получили инструкции да изключат и телефоните си, както и да извадят батериите им.

Компанията е призовала повечето от служителите си в Мадрид да се приберат вкъщи като следващата седмица ще получат инструкции как ще се работи за напред.

Други големи компании, като BBVA и Vodafone са отрекли пред вестника да са ставали жертва на подобен инцидент.
Тази сутрин служител от централата на Telefonica е потвърдил, че вътрешната мрежа на компанията е била заразена с ransomware вирус, който е пристигнал по електронната поща.

Вирусът се активира чрез отваряне на линк или прикачен файл и е в състояние да блокира компютъра от далечно разстояние.

Испания влезе в ТОП- 20 на страните с бърз интернет

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Сестрата на двама от терористите в Каталуния изнесе реч на митинг срещу тероризма

27/08/2017 WORLD BG

Сестрата на двама от терористите в Каталуния изнесе реч пред митинга срещу тероризма в град Рипол. Хафида Оукабир е сестра на Муса Оукабир, който беше убит от полицията в атентата в Камбрилс, и на Дрис Последни

безработицата в испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Безработицата в Испания падна под 20%

27/10/2016 WORLD BG

Според данни на Националния статистически институт, през третото тримесечие на тази година безработицата в Испания е намаляла под 20% до 18,91%, съобщава вестник „El País”. Тези данни слагат край на най-дългия период от историята на Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

35 годишен българин загина в зверска катастрофа в Испания

06/03/2017 WORLD BG

35 годишен българин е починал в събота през нощта в ужасна катастрофа на път CV-60 път около Castelló де Rugat в близост до градовете Каналс и Хатива, област Валенсия. Иван Милчев е пътувал заедно с Последни

Leave a Reply