Хакери атакуваха вътрешната мрежа на испанската телекомуникационна компания Telefonica

Хакери атакуваха вътрешната мрежа на испанската телекомуникационна компания Telefonica. Тя е била подложена на масирана атака с вирус ransomware.

Испанският националният център по критология (CCN) потвърди, че днес много испански компании са били подложени на масирана атака с вирус ransomware. Това съобщение идва, след като стана известно, че днес вътрешната мрежа на телефонният оператор Telefonica е била силно засегната.

Веднага след засичането на атаката ръководството на Telefónica е наредило на всички служители да спрат да работят и да изключат компютрите си. Източници, близки до компанията са потвърдили пред вестник „20 minutos”, че издадената заповед се е отнасяла както за персонала, така и за фирмите, които с които има обмен на услуги.

Междувременно работници са заявили пред вестника, че са получили инструкции да изключат и телефоните си, както и да извадят батериите им.

Компанията е призовала повечето от служителите си в Мадрид да се приберат вкъщи като следващата седмица ще получат инструкции как ще се работи за напред.

Други големи компании, като BBVA и Vodafone са отрекли пред вестника да са ставали жертва на подобен инцидент.
Тази сутрин служител от централата на Telefonica е потвърдил, че вътрешната мрежа на компанията е била заразена с ransomware вирус, който е пристигнал по електронната поща.

Вирусът се активира чрез отваряне на линк или прикачен файл и е в състояние да блокира компютъра от далечно разстояние.

Испания влезе в ТОП- 20 на страните с бърз интернет

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

БЪЛГАРИЯ

Двама българи ранени в катастрофа между два тира в Испания

18/10/2017 WORLD BG

Двама българи ранени в катастрофа между два тира в Испания. Инцидентът е станал вчера около 8:30 часа в района на Pajares de la Laguna в близост до град Саламанка. Двата камиона са се движили един Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания е близо до победата в дипломатическата война за Гибралтар

24/07/2017 WORLD BG

Испания е близо до победата в дипломатическата война за Гибралтар. От 29 март 2017 г.- денят, в който Великобритания задейства процеса по излизане от ЕС, Гибралтар предприе дипломатическа офанзива, чрез която да му бъде дадено Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Снегът блокира северна и централна Испания, отменениха полети

06/02/2018 WORLD BG

Снегът блокира северна и централна Испания и усложни движението на сухоземния и въздушния транспорт. Вчера сутринта 387 от пътищата в страната бяха засегнати от лошото време: 56 от тях останаха изцяло затворени, а движението с Последни

Be the first to comment

Вашият коментар