Хванаха служител на испанската Гражданска гвардия да краде чужди лични данни за лична изгода

глобата в Испания

Хванаха служител на испанската Гражданска гвардия да краде чужди лични данни, за да не си плати глобата за превишена скорост.

Служител на испанската Гражданска гвардия от град Herrera de Pisuerga (Паленсия) е наказан заради злоупотреба със служебни правомощия за лична изгода, предоставяйки лични данни на мъртъв гражданин.

Служител на Гражданската гвардия се опитал да избегне плащане на глоба за превишена скорост. Той е представил данните на друго лице, твърдейки, че то е управлявало автомобила по време на нарушението. В последствие се оказва, че лицето починало е било починало преди инцидента в друга автомобилна катастрофа. С това си действие служителят от Гражданската гвардия е смятал, че глобата ще бъде архивирана, тъй като шофьорът вече не е между живите. Обаче властите разкриват измамата, залавят го и го предават на съда.

Върховния съд на Испания е издал присъда по случая. Виновникът се наказва на една година отстраняване от работа в Гражданската гвардия. Решението гласи, че лицето е злоупотребило с правомощия срещу починал гражданин и испанската администрация. Причината за наказанието е глоба за превишена скорост, направена от служителя на Гражданската гвардия по време на шофиране на личния си автомобил със скорост 161 км / ч по магистрала A-66 в посока град Леон (175 километър). Осъденият служител е имал достъп до базите данни на ARENA и Sigo и от там е взел данните на починалия гражданин като по този начин е смятал, че ше се размине с наказанието. Към всичко това трябва да добавим, че служителят е шофирал с превишена скорост колата си по време, когато е бил в болнични.

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

При какви нарушения испанската полиция отнема точки от шофьорската книжка

Be the first to comment

Вашият коментар