Цената на недвижимите имоти в Испания продължава да се покачва

В сравнение с миналата година цената на недвижимите имоти в Испания се е повишила с 4,5% и в момента средната стойност за квадратен метър е 1 554 евро. Основният фактор, който допринася за скока на цените е историческия ръст на чуждестранни инвестиции.

Испания е третото по популярност туристическо направление в света след САЩ и Франция. Това е един от основните фактори, които влияят на пазара. В резултат на това, за поредна година, делът на чуждестранните инвестиции в недвижими имоти бележи ръст.

Най-много покупки на недвижими имоти са направили британските граждани- 19%. След тях са: французите (8%), германците (7,6%), шведите (6,7%), белгийците (6%) и италианците (5,4%).

Само през първата половина на 2017 г. чужденците са инвестирали 888 млн. евро, което е повече от 802 млн. евро, вложени през цялата 2016 г. Най-предпочитаните градове от чуждестранните инвеститори са: Барселона, Мадрид, Валенсия, Билбао, Сан Себастиян и Малага.

Според прогнозите на отдела за анализи на пазара на недвижими имоти на банка BBVA, през 2017 г. в Испания ще бъдат извършени над половин милион сделки. Това означава, че продажбите през тази година ще бъдат с около 10% повече от миналата. Само в периода януари-май 2017 г. са били осъществени 212 073 търговски сделки за придобиване на собственост.

От световно известната рейтингова агенция Moody’s заявиха, че цената на недвижимите имоти в Испания ще продължи да се покачва поне до 2019 г. Въпреки че пазарът на жилища все още не се е върнал на нивото преди кризата, цените ще продължат да се повишава средно с 4,7% на година. Това ще доведе до ръст в строителството и намаляване на ипотечните ставки.

Испания отчете исторически ръст на чуждите инвестиции в имоти

В Испания започна разпродажбата на жилища на цена под 50 000 евро

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания също засече партида със заразени яйца

12/08/2017 WORLD BG

Испания също засече партида със заразени яйца в País Vasco (Страната на баските). Здравният департамент на правителството на автономната област информира, че са заскели първата за Испания партида със заразени яйца, чиито получател е била Последни

германия има нужда от още имигранти
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Нови изисквания за командироване на работници в Испания

30/05/2017 WORLD BG

Нови изисквания за командироване на работници в Испания. Новият регламент, определящ изискванията към чуждестранните фирми, извършващи дейност на територията на Кралство Испания е подобен на регламентите, въведени в съседните държави. Испанските трудови органи вече ще Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Върховният съд на Испания се произнесе относно прочутата коледна кошница (cesta de Navidad), която фирмите подаряват на служителите си

08/12/2016 WORLD BG

Със съдебно решение Върховният съд постанови, че ако една фирма е подарявала на служителите си коледна кошница ще трябва да продължи да го прави, дори когато икономическото състояние на дружеството се влоши, пише Expansion. Според Последни

Leave a Reply