Испанското правителство настоява частният сектор да вдигне заплатите

Испанското правителство настоява частният сектор да вдигне заплатите.

Председателят на испанската Федерация на работодателите (CEOE) е съгласен с искането на правителството за повишаване заплатите. В интервю за радио Cadena SER Джоан Росей е заявил, че е непосилно за хората да се преживяват с 800 евро на месец.

Председателят на работодателите в Испания е признал, че „има значителен брой хора с много ниски заплати“ и че е „дошло времето за смяна на подхода към синдикатите на трудещите се“. Росей поема ангажимент за „постепенно“ увеличаване на заплатите, което да даде „тласък“ на най-ниските възнаграждения, при които увеличението може да бъде с повече от 2,5 %.

Във връзка с бъдещото увеличение на заплатите в частният сектор, президентът на Федерацията на работодателите е препоръчал на фирмите в новите колективни споразумения да се включват увеличения на възнагражденията, които да варират от 1 % до 2,5 %, в зависимост от капацитета на всяка компания. Според Росей е „логично“, ниските заплати да се увеличат с по-голям процент от високите в съответствие с подобряващата се икономическа ситуация в Испания.

Президентът е признал, че много хора не могат да усетят подобряването на макроикономическите показатели на страната, тъй като до сега това не е рефлектирало върху техните заплати.

Тази декларация на Федерацията на работодателите е в отговор на предложението на министъра на заетостта и социалната сигурност. Във вторник Фатима Банйез призова за повишаване на заплатите в частния сектор с цел укрепване на възстановяването на страната.

Синдикатите и работодателите в Испания се опитват да приключат колективното договаряне и да стигнат до споразумение за 2017 г. Синдикатите настояват за увеличение на заплатите с 1,8 % до 3 %, докато работодателите предлагат увеличението да бъде между 1 % и 2.5 %.

Европейските синдикати искат вдигане на заплатите

ispansko grajdanstvo
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Кога се губи испанска националност

08/11/2016 WORLD BG

Испанците губят гражданството си когато: – са еманципирани, пребивават в чужбина, доброволно придобият друго гражданство и в рамките на три години не декларират желанието си да запазят своята испанска националност. – са еманципирани, пребивават в Последни

БЪЛГАРИЯ

Изчезнаха четири български тира, натоварени с гръцки маслини

08/10/2017 WORLD BG

Изчезнаха четири български тира, натоварени с гръцки маслини. Потърпевшите са две благоевградски фирми, чиито маслини се загубиха по трасето Гърция-Италия. Благоевградска спедиторска фирма „изгоря“ с 32 500 евро, след като два камиона с 46 тона Последни

дрогираната бългрка
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Затвор за дрогираната българка, която уби с колата си 3-ма души на остров Майорка

30/12/2016 WORLD BG

На 16 април 2016 година около 17 часа 24 годишната Ива Емилова Якимова шофира със 170 км/час и без шофьорска книжка автомобил БМВ кабриолет по магистралата Палма-Андрач (Ma-1) където ограничението е 120 км/час. Последвалите разследвания Последни

Be the first to comment

Вашият коментар