Инцидент в Испания: 13 камиона и 1 микробус са спукали гуми на едно и също място през изминалата нощ

13 камиона и 1 микробус са спукали гуми на едно и също място за два часа. Каталунската служба за Гражданската защита е активирала авариен план за действие по автомагистрала АР-7 заради наличието на 13 тира и 1 микробус между населените места Montmeló и El Papiol (Барселона), които са били спукали гума.

Аварийте са станали между 1:00 и 3:00 часа тази нощ между 136-тия и 149-тия километър на автомагистрала AP-7, което е предизвикало километрични задръствания. Камионите са били изнесени в аварийната лента, където е започнала смяната на спуканите гуми или са изчаквали помощ. В 8:30 сутринта 5 от авариралите камиони все още не са били тръгнали.

Започнало е разследване, което да установи причините за инцидента. Първите данни от огледа сочат, че гумите на пострадалите превозни средства са били спукани от множество еднакви метални предмети, намерени в района на инцидента. Разследването ще уточни дали тези предмети са поставени умишлено или са неволно разсипани от друго превозно средство, което преди това е минало по този маршрут.

Представиха камиона на бъдещето

Съединените щати спешно търсят 50 000 шофьори на камиони

Двама българи ранени в катастрофа между два тира в Испания

Сърбия въвежда пътна такса за автомобилите, преминаващи по магистралата Ниш-София

Be the first to comment

Вашият коментар