18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември

18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември

Повече от 1500 работници, отогварящи за фактурирането и обработката на багажа на пътниците на 18 летища в Обединеното кралство обявяват стачка на 23 и 24 декември, съобщи вчера синдикатът Unite.

Служителите на фирмата за наземни услуги “SWISSPORT” ще стачкуват на летищата в Лондон Хийтроу, Гетуик, Лутън и Станстед, както и в Единбург, Бирмингам, Манчестър и Нюкасъл.

„Ние знаем, че по това е време на годината има голямо движение по летищата във Великобританияи за това призоваваме компанията незабавно да се ангажира с конструктивен диалог“, заяви Оливър Ричардсън, национален лидер на Unite.

„Нашите членове ще започнат стачни действия , за да се постигне справедливо споразумение. Те не са получавали увеличение на заплатите си от 2014 г.,“ допълни Ричардсън.

Междувременно сидикатът PPU съобщи, че пилотите на британската компания Virgin Atlantic ще изпълняват само задълженията си, посочени в клаузите на трудовия им договор в протест на условията, в които работят.

„Това може да остави някои полети без пилоти, докато трае протеста, а той може да продължи неопределено време“, пише в изявление на синдиката.
Освен това, в сряда, около 2000 човека от кабините екипажи на British Airways (BA) решиха да стачкуват за увеличение на заплатите. За тази стачка все още не е определена дата.

Източник: вестник „20 minutos“

първото бебе за 2017 година
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Над 200 000 са българчетата, родени зад граница

22/10/2017 WORLD BG

Над 200 000 са българчетата, родени зад граница. Тази статистика е изложена в Протокол № 7 от 11 октомври 2017 г. от заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина, предаде БГНЕС. На заседанието Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Етапи на ранното детско образование в Испания

25/06/2017 WORLD BG

Ранното детско образование в Испания се състои от два етапа: детски ясли и детска градина. Първият етап не е задължителен. Той е вариант при семействата, в които и двамата родители работят и няма кой да Последни

БЪЛГАРИЯ

Българските читалища влязоха в регистъра на ЮНЕСКО

06/01/2018 WORLD BG

Уникалността на българските читалища ги вкара в регистъра на ЮНЕСКО, съобщава БНТ. Преди близо месец междуправителствен комитет за опазване на нематериалното културно наследство ги вписа в Регистъра на добрите практики на световната организация. Свързани

Leave a Reply