18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември

18 летища във Великобритания ще стачкуват на 23 и 24 декември

Повече от 1500 работници, отогварящи за фактурирането и обработката на багажа на пътниците на 18 летища в Обединеното кралство обявяват стачка на 23 и 24 декември, съобщи вчера синдикатът Unite.

Служителите на фирмата за наземни услуги “SWISSPORT” ще стачкуват на летищата в Лондон Хийтроу, Гетуик, Лутън и Станстед, както и в Единбург, Бирмингам, Манчестър и Нюкасъл.

„Ние знаем, че по това е време на годината има голямо движение по летищата във Великобританияи за това призоваваме компанията незабавно да се ангажира с конструктивен диалог“, заяви Оливър Ричардсън, национален лидер на Unite.

„Нашите членове ще започнат стачни действия , за да се постигне справедливо споразумение. Те не са получавали увеличение на заплатите си от 2014 г.,“ допълни Ричардсън.

Междувременно сидикатът PPU съобщи, че пилотите на британската компания Virgin Atlantic ще изпълняват само задълженията си, посочени в клаузите на трудовия им договор в протест на условията, в които работят.

„Това може да остави някои полети без пилоти, докато трае протеста, а той може да продължи неопределено време“, пише в изявление на синдиката.
Освен това, в сряда, около 2000 човека от кабините екипажи на British Airways (BA) решиха да стачкуват за увеличение на заплатите. За тази стачка все още не е определена дата.

Източник: вестник „20 minutos“

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската преса за България: най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС поема председателството му

03/01/2018 WORLD BG

10 години след влизането ѝ в общността, България, най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС, поема председателството му за 6 месеца- 10 години след влизането ѝ в общността, пише испанският вестник El Periodico Според европейската статистическа Последни

ОБЩЕСТВО

Продължава интереса на българските абитуриенти към университетите във Великобритания

26/08/2017 WORLD BG

Продължава интереса на българските абитуриенти към университетите във Великобритания. От влизането си в ЕС до сега България е в Топ 10 на европейските страни с най-голям брой студенти на Острова, като изпреварва страни с голямо Последни

раздели на две
НАЧАЛО

Еврозоната трябва да се раздели на две, според лидер на крайната десница в Германия

10/01/2017 WORLD BG

Еврозоната трябва да се раздели на две части- с група от силни държави около Германия и слаба група, включващ Франция, заяви за агенция Ройтерс Йорг Мютен – един от лидерите на крайно дясната партия „Алтернатива Последни

Leave a Reply